Monday, 19 September 2011

Dewan


Psst! I have no mood for working today, So i amek EL, baru igt nak simpan cuti, sigh~ Tinggal la lagi sehari jek cuti lepas nie, Sbr jela, Nevermind, I stori kat u kenape i mls nak keje hari ni later okay. Btw, i penah ckp yang Fath dah booked dewan for his side on 2nd June 2012 . Price RM700 utk 1 hari including electricity, air, and kebersihan. Okay. Nak tgk dewan mcm mane?

Dewan Balairaya seksyen 26, PJ,kot?






Internal photo, tak dpt captured, psl dewan kunci, but tak silap dlm tue ada 2 court badminton and 1 stage.

For me, i tak kesah pn dewan tue mcm ni, yelaaa, nafsu musti la nak dewan grand2, paling kurang dewan puspanita kat putrajya tue ke kan, baru la class. but kenape nak bazirkan duet sewa dewan bagai, sedangkan dat money bole guna utk invite extra 200 guest for our wedding kan?Im not sure dewan nie ada a/c ke tak pasal kalau tgk mcm tak nmpk jek outdoor a/c kat luar, tapi taktau la kot2 outdoor die ada kat blkg ke kan,Confirm later.

Oh ya dewan nie dkt area hospital assunta, stesen bus othman ke?and PJ oldtown.

Dewan dah booked, Super lega,Now, catering pulak


Update dari Perjalan Dua Ratus Empat Puluh Sembilan Hari Lagi

Monday, 12 September 2011

Bunga Telur Idea


Lamaaa kan tak update?Sory, my bad bebeh2, Oh its not too late to wish all of u

selamat hari raya aidilfitri
Maaf zahir dan batin,

Oh gambar raya?Sorry bebeh, i dun have one. Biasala raya2 bgn pagi, mandi2, terus dok kat dapur, so i only wear baju n suar panjang dok rumah jek, mcm selalu, sedih kan?Nvmind!

Oh mood raya dah hmpr habis kan?Luckily mood bridezilla menggelabah i dah dtg balek, huray huray.I've been waiting u for so long bebi bridezilla, Like seriously, bila mood bridezilla gelabah takde, i was like ahh persetankan tu semua, duniawi saja, and sometimes smpi thp pikir, nikah sudahla, pakai baju biasa, tak pyh nak kenduri bagai, such a waste, yang penting matlamat halal tue dah dpt, HIks!so gatall!


Takpe, i ada 2 3 story mory nak cerita nie, Kite cite yang sedih dlu la ye,

Like 4 days ago, Hp i yang baru beli tewww "gedik". Jatuh atas jalan tar uolss, Habis tue ape lagi, hp2 zaman skg, biasala, mane tahan lasak macm 3310 stok baling anjing tak smpt mengucap tue, hp i terus screen pecah. Sigh~Baru jek umur 1 bulan hp tue T_T.
So, nak kena repair pulak, and i dah call htc center, it will cost me around RM280 utk tukar new screen, WTF! Money money. U tau dalam bank i ada rm 100 jek, smua dah habis kena cangkul time raya, Haih, terpaksa la postponed repair hp, But Fath suruh repair hp using his money, but tak syokla kan, hurm. Nanti la nak pg tny kedai biasa die bole buat ke tak.


Okay good news is, Alhamdullilah, Fath dah berjaya booked dewan for our reception nnti, yeay! I taktau dewan tue mcm mana, cantik ke tidak, canggih tue harusla tak, sbb the price is only for RM700 jek, Katanya Dewan Balairaya Petaling Jaya, Seksyen 4.Musti la takde aircond, But i tak kesah pn,Tipu la kalau dalam hati tak teringin nak reception kat dewan macam Dewan Seri Endon ke, Restoran Bora Ombak ke, Dewan MBPJ ke, Glemer norks, But, i have to bare in mind, i bukan nak kawin dgn anak datuk or tan sri yang nnti reception konpem kena invite Agong dtg kan, Lagipun i rasa mcm syg duet jek, Sewa dwn dgn price Rm2k-rm4k, wat kaya admin dewan jek. Serious, dari mahal mcm tue, i can use that money to invite more people to our reception or spend the money for honeymoon or pape, But tak salah, if u have lots of budget, of kos u bole sewa dewan grand, Its up to u bebeh.

I still tak dpt gmbr dwan tue mcm mane lagi, tapi takpela, if dewan tak cantik, we can hire vendor to make it beautiful right?Decorate the hall dgn bunga2 dan pelamin cantik, Musti dpt tutup buruk dewan kan?Lagipun asalkan dewan tue tak panas, bole selesakan tetamu dtg, kalau hujan tak basah. Dah kira okay kan?1 hari jek, ape ada hal?Hiks~

Next is i tgh dalam hunting mode for bunga telur DIY, i penah bgtau uols kan, i taknak beli bunga telur, 2k bunga telur DIY, sbb syg duet beli mahal2, org buang, So DIY jek yang bodo2, takde la sedih sgt bile org buang, So here is the list. Taktau bole buat ke tak


Love this one,Guna kain felt and kekabu kat dlm, Idea dapt dari Kandadinda blog

Ini pn sng, Beli bunga pelastik, cucuk lidi, letak kad sket,then hang telur,

Idea asal, tapi smpt wat 2 3 puluh bijik jek, psl button tue mahal weh, RM0.50/piece.

InsyaAllah,akan try buat bunga telur tue, takde la nk dpt smpi 2k, hbs berlubang jari nnti asik kena jarum jahit, Asal lepas dkt VIP, kawan2 jadi la. hehe . Korang ada idea laen tak?Meh share tgk. Hiks! Thanks,Sayang koranggggg "BODEK"



Update dari Perjalan Dua Ratus Lima Puluh Hari Lagi

Tuesday, 23 August 2011

Bridezilla mood dah terpelanting


Ye, lama lagi tak update blog kan? Mood kawin ntah lari pg mane, Bridezilla mood pn dah cabut pg mane taktau, Mood nak raya yang dok ada jek skg. Kekekee,

Oh nak cerita pasal dah paid OP pny deposit, huwaaaaa!OV pn nak kena bayar jugak, mmg raya dgn tak berduet tahun nie even dah kerja n even dpt bonus raya, Oh! Hepi sgt sbb dapat bonus raya even i baru jek kerja 4 bulan, nak kata banyak takla, cuma lepas la nak kasi duet raya kat budak2, Rezeki budak2 kan? Hiks!tak sbr nak rasa mcm dewasa sket bile bole buli budak2 bile dorg mntk duet raya nnti, Yeay!

Oh, baju raya?Tahun nie i takde baju raya langsung, baju tunang la baju raya, even takde pn nak spend money utk kasut raya, or handbag raya, or tudung raya, or jeans raya and so on, seriously! Bukan tak teringin, nak, tapi dat money bole spend dgn benda lain, takpela, tahun dpn raya sakan la eh.

Sbb dah ada ikatan, i have to put on budget for Future MIL n FIL pny baju raya, Tahun2 lepas i cuma spend for future MIL, tapi tahun nie kena add up la kan, Oh utk mak ayah mmg tak terlepas nak bagu dorg baju raya, cuma utk mak selalu bagi kasut raya aka kasut kerja sbb baju die dah byk sgt utk raya, utk ayah, seluar slack n kemeja.

And i ada 2 org cousin yang akan register their degree lepas raya nie, so i kena kasi extra duet raya for them sbg ganjaran la kan sbb dpt masuk U.huhu.\

2 weeks ago, i ada turun KL, iftar dengan kawan2, at the same time, i bought this.

Taraaaaa!


HTC wildfire


Nie bole consider as hp raya tak?Kiki, takde baju raya, kasut raya, handbag raya, hp raya pn okay la kot kan?Hiks! Lepas 3 tahun tak tukar hp, finally, nie pn lepas kena bahan dgn kawan2 smua pasal i sorg jek dok pakai hp nokia, stok takleh watsap!heheh

last wiken, Fath turun Penang, tido sini 1 nite, lepas kena paksa dgn mak n ayah, yela, dtg sini pagi, malam dah nak balek kl, dah mcm ape ntah, i pn tak puas nak gedik lebih2, nasib mak ayah memahami kegedikan anaknya, Mak dah sound fath,

" Tahun dpn balek raya sini tau, makcik nak sruh sambung lampu lip lap 10 bijik nie"
And fath ckp "OK"

Bole tak, bole tak nak hepi, tahun dpn tak pyh gaduh nak balek raya mane dah, Sbb dah tau dah raya mane tahun dpn, Akan i simpan point hebat nie utk digunakan tahun dpn, Hehehehe!


Dahla penat dah bebel, Nnti i smbung lagi.



Update dari Perjalanan Dua Ratus Tujuh Puluh Enam Hari Lagi

Tuesday, 9 August 2011

Its ur 24th birthday!


Actually i was planning to make a video for him
But due to i had misplaced my installer for webcam lappie.
So, nahhhh!have to forget it


Btw, today (10 August) is my fiancee birthday.
Happy 24th Birthday honey,
May god bless u always,
Diberkati hubungan kita,
Dilancarkan urusan perkahwinan kita,
Amennn




I plan nak tulis lagi panjang, but suddenly mood hilang,




Happy 24th birthday muhammad fathullah C:


OP & OV booked! *lega*

Glad to say, i dah booked OP n OV for my reception this may 2012, Huray!
yes yes i know, too earlier right?

But i dah jumpa OP n OV yang menepati my budget.so why not i grab dorang kan?

Relieve to say, OP i

Ichi photography,
i byr depo for only RM500, and the balance, bole bayar lepas wedding sebelum dpt album (album estimate siap 2-3 months after wedding)
See!budget utk OP i bole pikir lepas wedding stle. Leganya!balance RM2500 bole letak tepi, tak pyh letak dalam budget kawin, OMG!


OV i strict sket, die nak jugak 50% booking, ok fine! tapi die bagi free 3 kotak bunga telur utk I, wah,save bajet bunga telur dah, and 25% balance payment lepas dpt final result (2 bulan lepas wedding) Stle!Rm700 dah bole kurang dari budget kawin, Haa! ape lagi nak?
Oh ya!i hire die utk 2 event, nikah and reception. Phewww~

And i jugak baru tau die dlu shooter and editor utk Pencerita TV. Omg!awesome!


Musti korang ckp takut i rugi kan if lepas nie dorg nie wat promo murah2, Hurm, i did asked them takot dorang wat promo lagi, tapi dorang ckp, ni la promo utk tahun dpn, n takut tahun dpn dorg naikkan harga lagi pasal takut minyak, gula, kopi,teh, rokok naek, so dorg pn kena naik harga utk tampung living cost dorang (oh ini assumption i saja, tlg jangan percaya)


Xpela, if lepas nie ada jumpa mana2 promo lagi murah n cun, i redha jek, anggap takde rezeki,
asalkan otak i tak pening dah lepas nie pikir OP n OV, janji within the budget, i dah ckup happy!





Yeay! C:


p/s - Entry takde gmbr lagi, Harap korang tak bosan baca. Next entry i letak gmbr , Ok bai!



Update dari Perjalanan Dua Ratus Sembilan Puluh Hari Lagi




Monday, 8 August 2011

Patut ke book OP & OV now?

Mcm previous entry, i ada mentionkan i tgh survey mensurvey OP n OV utk wedding kan?
Mostly from KL and quotation dorg provide bile dah termasuk dgn tol chrges+ hotel+etc, sungguh menjadi tak masuk akal, jadi sgt sedih,

But, now, i dah jumpa 1 OP nie dari KL, one of my Engagements OP's friends, tapi i takde ckp pn kat OP E day i tue, die quote i harga, tak pyh ckpla, i sndri terkejut dgn price die, pasal gmbr die cantik sgt, tak sangka plak price die sgt murah, okay!Cantik dari pandangan i. Nak tgk?



Die kasi i price utk 3 event
1 leather custom album 20 pages 10'X10'
2 photographer
free pre wed n outdoor
extra charges (tol+myk+hotel)

yang ckup2 dengan budget I. Katanya now tgh promo 30% diskaun

Sbnrnya i amek package utk 2 event (1 leather custom album 20 pages 10'X10' + free pre wed n outdoor + 1 phtotgrapher), i add lagi 1 event utk KL+ 1 additional photographer

N i tny pasal booking mcm mana, die kata booking kena 50% BUT die ckp "i pn orang jugak ", kalau nak booking RM500 dlu pn bole, nnti balance byr before wedding, HA!ape lagi ko nak Didi!

And 2nd thing pasal OV.

I ada mintak quotation from Beehunt studio, price within the budget, tapi masalahnya, dorang based KL, ok fine!extra charges lagi.
Tapi I ada jumpa 1 OV nie dari Penang, Vid die bole tahan setandat KL laa,cun jugak!


Nie pun tgh promo jugak. Die provide

Complete vid coverage (makeup-outdoor)
1 wedding highlight (montage)\
DVD full event
All raw material returnable
Customize DVD cover
2 camera setup (if 1 event) / 3 camera setup (2 & 3 event)
Free 3 box bunga telur (if amek 2 event package)


Haa!price toksah ckp, mmg reasonable habis . Die pn ada wat package photo+ video tapi bagi i expensive sket la. Yang nie booking 50%, 25% lepas majlis, 25% leps dpt final product. haa!

List photgrapher fav i survey jugak


Nie antara fav photographer i but dorg quote budget i ckup utk kaver 2 event jek, nam masuk 3 event dah mcm berlubang poket i nak bayar, ape?CST? Nak tanya pn takut tauuu!

Btw, skg i dalam delima, i taktau nak book siap2 dah ke?atau tgu smpi hujung tahun nie and keep on survey-ing. i takut by the time i dah book, tibe2 i berkenan dgn yang lain which is lagi murah or ape, or kalau tak book, i takut nnti date i dah fully book. maklumla cuti sekolah kan wedding i,

Pls pls help me, Patut ke i book dah or tgu dlu?


And lagi satu i konpius, utk videography, patut ke i hire dorg utk 1 event (solemnization only) or 2 event (solemnization & reception)- yang nie additional RM900 dari 1 event pny price, I bukan ape, solemnization tue mmg la wajib, Moment okay, but reception pn i nak jugak pasal masa tue la dapat capture majlis betul2, masa tue la kawan2 smua datang bole kasi wish bagai, bole capture moment orang ramai2. patut ke patut ke?MMg la additonal RM900 tue budget lari sket, tapi patut ke berhabisan sbb nie?
Sigh~




Update Dari Perjalanan Dua Ratus Sembilan Puluh Satu Hari Lagi,

Sunday, 7 August 2011

Extra charges OP & OV

Im now seeking for OP and OV utk ketiga2 event nanti,

Alhamdullilah, mostly quote utk i within the budget.



BUT!


it will automatically out of budget bila OP n OV tue adalah dari luar negeri Penang
Mostly dari KL, so dorang akan letak extra charge contoh

outstation charges - RM500
hotel charges - RM150
Fuel and tol charges - ikt distance


Haaaa! menangis tak?
Kenape susah sgt nak cari OP n OV yang best dekat penang nie?
Kenape?Kenape?


Tiba2 i rasa mcm nak tukar kerakyatan negeri, Nak pndah KL la gini


Sigh~


Update dari Perjalanan Dua Ratus Sembilan Puluh Dua Hari Lagi

Wednesday, 3 August 2011

Bridezilla lama2 bole jadi Gila!


I mmg bridezilla, Ok, i mengaku!HAHA..

Skg i tengah pening kepala nak buat decision nak tempah baju, atau nak sewa baju, Haa!kalau nak ckp pasal costing harusla sewa baju lagi murah, tapi kalo nak ckp pasal haaa 'puas hati aku dpt pakai baju sndri', harusla tempah sendiri baju kannnnnn!

Okay, i tak berani nak tempah baju pasal
1. i takut design i tempah tak cantik, lawa, gojes, lalu menimbulkan isu membazir duet
2. costing mahal!
3.Kena survey2 designer sape nak tlg buat. Penyakit malu nak tnya designer berapa RM dorang nak cas pasal bajet ciput sangat.
4.Takde jumpa design betul2 menambat hati n nafsu i lagi


Kalau sewa baju
1. Ofkos la murahhh! Cpt!tak pyh pening kepala, Esk nak kawin, harinie fitting pn bole."kepala otak ko"
2. Kena rajin survey pg tgk tenet, or butik pengantin,Pasal i nie spesies fussy, harusla nak design yg lain macam, Kalau ada design daun2 kering atas baju, lagi suka 'Sewel'
3. Takot bila nnti "Eh, mcm penah la tgk baju nie dkt wedding XXX' Ok Fineee!

Seeee!I penat la jadi bridezilla nie.


I ckp dalam hati, "Eh lmbt lagi la, Bulan 5 tahun dpn ha, Kalau tempah awal tahun dpn pn sempat lagi. Dah tak pyh pikir lagi la"

Setengah jam kemudian "Eh cmne nie ngn baju"



benci!I nak tgu syera ayob pny wedding Disember nie baru i nak wat kptsan mcm mana nak tempah ke nak sewa, BUT!I tak bole stop dari pikir isu nie, Haih~
kenape la susah sgttt?

Cuci mata, Baju rekaan Rizalman, I suka!Simple gila, tapi masih cute
Efek bunga tue buat seri, Cutting pn cantik!




@.@


Update dari Perjalanan Dua Ratus Sembilan Puluh Enam Hari Lagi

Tuesday, 2 August 2011

Hey baca ni! I dah update :D


Hey hai,

Ye ye i tau, lamaaaaa gila i tak update kan?2 mgu ada tak? Sigh~ Hey, walau i tak update, i jadi silent reader tauuu!sebut jek ape latest update blog2 korang, Sure i dpt cerita balek tau!haha *okay tipu*

Btw, I tgk countdown sebelah tue, No more angka 3, dah tukar jadi 2 dah, takpeeeee lama lagi, kahkahkah!Preps kawin?tak gerak pun. Cuma i dah stlekan beli kain baju utk Family and Aunties. Yang lain, ape pun tarak!

Oh Btw, i did some survey on baju sanding lelaki, dah laamaa gila i cari material kain ape nak guna utk baju sanding laki yang nmpk mcm gila terletak, cantik,tough dan sebagainya, yela, i kan tak suka kain kilat2 satin tue. Oh rupanya kain nak buat baju melyu bagi nmpk gojes, tough smua tue adalah material duchess satin aka bridal satin, Price tak pyh ckp laaaaa. RM48/meter kalau kat Jakel. Tapi tadi i ada kontek designer (ke?) die ckp die bole dpt price RM35/meter, tapi i nak trypg survey dkt kamdar dlu , psl dgr kata kat sana murah.

Eh bebel panjang lak.I nak cite ni sbnrnyaaa

Ha tgk baju pengantin lelaki tue

Haaa i nak design baju tue ha, I survey dlu kalau buat berape RM, kalo mahal, i nak sewa jek. So, i kontek la Designer (ke?) nie, He quoted me price RM200 utk upah baju melayu, lepas tue kalo nak suruh die buatkan tanjak, bengkung n sampin, prce between RM60-M150 only, material songket, kaler boleh pilih, OMG!i rasa nie murahhhh kot. Kalo i tak provide kain, die bole providekan kain. Since i mintak duchess satin, RM35/meter, I ada mntk quote jugak untuk Baju melayu cekuk musang for nikah, tapi i rasa pricey sket, RM150. I rs mcm reasonable la upah buat baju melayu kot tue, Mcm nak tempah. Tapi sabar, kendri lambat lagi, Hujung tahun nie nnti finalised balek, Kihkih!

Oh ya!Design baju for nikah for me dah ada, tinggal beli kain jek dan hntr jahit, same dgn baju untuk Fath, Baju sanding Fath design, Done!I?takde design lagi. Baju tandang design utk Fath, Done!Suit pastel grey color, tinggal g kedai, tempah jek, Design baju tandang i, 50-50 belum finalised pasalnyaaaaa konsep modern bollywood i tuelaaaa, Kain sari nak jahit ala dress!kain sari tau dah nak cari mane, design jek pending, T_T


Lain2?
Photgrapher,Doorgift, Videographer, Entertainment, n blabla bla , tlg jgn tny I,

Huwaaaaa!penat la nak survey!





Ok bai!
Oh! Salam Ramadhan kawan2, Tahun nie i puasa penuh dkt rumah dgn family, Tapi rindu pulak buka puasa bujang2 mcm tahun lepas dgn kawan2 dekat Nilai. Oh!


Update dari Perjalan Dua Ratus Sembilan Puluh Tujuh Hari lagi






Monday, 18 July 2011

Kad Kawin Music

come across something

im just wondering

Kenape kad raya atau kad befday bole letak music,
means bila buka kad, ada music main lagu raya or lagu befday

Tapi kenape kad kawin belum penah lgi i jmpa mcm tue
Pls sape2 designer kad kawin,

Tlg design utk i bole?



Cool kan kalo dpt kad kawin ada msic main lagu selamat pengantin baru, Fuyoooo!


Update dari Perjalanan Tiga Ratus Dua Belas Hari lagi



Sunday, 17 July 2011

Survey itu Penat kan?

Currently tgh survey pasal PA system, pasal kompang, pasal smua2 laa.
Tsk! susah sgt nak cari area penang, benda2 alah tue smua, Kat kl byk,

Tapi tuela, i bukan jenis orang yang simply amek jek dkt mana2 iklan, I lagi prefer if ada org suggestkan, recommendkan, mmg tau dorg puas hati dgn service yang diberikan,

Hurm, tibe2 rasa syokla pulak smbil2 sanding tue ada budak2 bole nari2 dpn kte kn?auchhh glam nakkk!pesal la i takde kezen yg bole nari2, kalo tak, dah sep bajet kawe dah!sighhh~

Bole tak korg tolong sggestkan, recommendkan kompang, PA system, Budak2 nari2 tue ke, or ape2 jek yang menarik berkaitan dgn hiburan, I tgh desperate,

Baru skg tau rupanya penat n tekanan kan bile datang part2 nak survey nak cari paling the best nie,


Sigh~
Kuat semangat pleaseeee!




Update dari Perjalanan Tiga Ratus Tiga Belas Hari lagi.


ouchhh! :P

Sunday, 10 July 2011

Tentang Color tema

Choosing on your wedding theme is the important and hardest things afterall, Sbb nya, color theme nie la foundation on ur wedding, Salah pilih kaler, maka tenggelam la majlis anda, Bagi i, when u need to choose, kite tak bole consider ourselves sahaja, kite kena consider pasangan kite, parents kita, family kita, and environment kita,

Waktu tunang dlu, i tak mengalami sebarang masalah utk pilih kaler tema, sbb ia nya hanya la involve diri i sahaja, tapi bila datangnya wedding, i terpaksa consider many things, paling penting, pasangan i, then famili, of course parents, then kena consider environment pulak.
Mcm i ckp, i suka kaler striking2, sbb nmpk ceria, then bila dalam gmbr cantik, so i pilih kaler nie

Pink orange theme.

Mmg superb, lain dari orang lain,tapi mendapat tentangan hebat dari mak, sebab, majlis kami di rumah, jadi kaler nie sedikit menyambar panas, buat sakit mata, Tapi kalo majlis anda dalam dewan lebih elok waktu malam, maka anda takde masalah nak pilih kaler nie, tapi kena pertimbangkan jugak pasangan anda, kalau berkulit cerah, takde masalah, tapi kalo kulit agak mendung, terpaksa lupakan sebab takut tenggelam. Dalam kes i, i takut Fath tenggelam dengan kaler nie walaupun ironinya, die takde pun gelap mane pn.

Utk merawat hati yang lara, i pn cube google2 matchkan oren dgn kaler darker sket

Orange grey.Tak mcm aum sgt


Orange aqua, cantik sgt. Tapi aqua kaler nie dah mcm blue,Tunang dah kaler blue kan.


Orange green,Green dah jadi tema kakak i kawin dlu

Masalah, I cuba plak gugel kaler lain

Purple green, nmpk fresh bukan?


Pink gray, Awesome, suwet2.


Green fuschia. cantik jugak. Fresh

Tapi kaler smua tue i taktau masuk ke tak dgn fath, pasal i takut die nmpk tenggelam. Benda paling nightmare bile nmpk bride menyerlah, tapi groom kurang, Tak cantik kan?Bukan ke itu hari bersama kan?

Setakat nie, i penah nmpk kaler paling matching bila die pakai baju dan berseri2 bila pakai dark purple. mmg nampak kacak SIKIT! Walaupn kaler fuschia purple nie dah jadi common sgt, tapi takpela. asalkan matching smua orang dah ckup dah. Mak pn agree dis kaler,Lagipun dark purple utk baju bole nmpk efek i kurus sket,hahaha!okay wat?win-win?Btw, korang rasa okay tak?Ke korang nak suggest kaler lain?
Purple fuschia for my side reception


p/s- Btw, his side reception bertemakan bollywood.Haaa!lagi nala pny kena pikir pasal kaler.I igt nak tempah jek baju bollywood style nie, nak wat dress ala english tapi guna kain sari, Eh kain sari mahal tak?wuwu T_T

Review 7 - DIY items

Item2 yang I DIY sendiri utk E day

1. Bantal Hantaran for him

12 biji bantal hantaran teal color.

2. Pomander Ball

3 biji pomander ball dari bunga tissue.Estimate bunga guna 150 bunga tissue

Cacat sket pomander ball nie, tibe2 ada kaler purple sbb kaler putih dah habis

3. Bunga tissue for doorgift

270 keping bunga tissue utk decoration for doorgift.

Bunga tissue pada malam sebelum kejadian.Ready utk lekat dkt doorgift bag n box

4. Bunga kipas

Bunga kipas yang mula2 buat taktau nak letak kat mana.


Finally lekat dekat sini, Abaikan semak di sekeliling, Thanks hem tlg lekatkan

5. Thank you tag

Mintak tlg junior lukiskan kartun 2 bijik tue, n i suh Fath letakkan text.

Cakap jek thank you tag
Tapi sepatah thank you pn takde, Baru perasan bila dah habis gunting smua tag tue.




Ada lagi yang DIY, tapi takde gmbr, sekian

P/s - dah habis majlis nie busan pulak wiken takde benda nak DIY or buat, Tapi kepala otak tgh serabut skg pasal hal kawin. Oh , Ye I mmg BRIDEZILLA. sigh~




Review 6 - Henna


Benda paling rugi dan membazirkan duet I waktu my E-day is Henna I, Even RM20 jek rugi tapi still rasa tak hepi, Bukan sbb Henna design i tak cantik. Mmg cantik!according to what i want, tapi sbb masa hari kejadian, Henna i dah tak nmpk dah design die, Sobs~

Design i nak

I pg lukis henna pada hari seblum hari E day i, iaitu jumaat, I request design sndri, so i print out design kat atas dan bawak tnjuk, n she said die bole buat, okay Happy! n masa wat Henna, i request taknak henna i kaler merah,nak oren2 jek, sbb bg i merah tak cantik!okay, mcm i nak, within 30minit, henna i mmg jadi kaler oren, cantik!

Cantik kan?mcm ape yg I nak, cuma i tak suka dot2 kecik kat jari tue, Cacat!

Masa pakai henna dkt kedai

I pakai henna petang jumaat, tapi bila dah dtg malam , i tgk henna i maken lama maken kelam kaler die, mmg tak nmpk terus dahhh!i dah mcm Wtf, bila ada org tegur henna i dah tak nmpk, i jadi emo gila. wei duet aku wei!I dun know why, adakah material henna die buat tue tak elok, jadi henna i dah kelam, or sbb i decide nak pakai oren2 kaler jek?


Oleh sbb henna i dah tak nmpk, malam tue hem tlg lukiskan balek pakai inai tube, dari bentuk bunga dah jadi bentuk bintang dah, hahah tapi ape bole buat, N esoknya, mmg henna i dah tak nmpk dah,

Tak nampak dah kan?nasib ada inai kat kuku, berseri la jugaks!

Ape masalhnya?ke kulit tgn i nie mmg jenis tak lut inai?Keciwa, tapi ape pn, henn design i mmg i suka, Bole tak korg tlg jawabkan ape masalah dgn Henna i pakai?So nnti time kawin takde la jadi mcm nie lagi


Sedih tau?