Wednesday, 28 September 2011

Dress color


My reception dress color dah finalised.Hip hip hurayyy!

Dusty pink peach for Bride side

Emerald green/ pearl green for Groom side


Untuk reception belah i, Theme color will be dusty pink peach + yellow pastel

But for Fath reception side, Theme color emerald green/ pearl gren + donknow yet.Need to further discuss with FFIL.


Ha?Apesal smua gmbr saree?haha. Ntah jumpa pulak kain2 saree nie kaler cantik2, dats y amek n simpan terus, Kekeke!Dont worry, only belah Fath jek Indian Bollywood theme, Kehkeh


Mintak2 takde last minit nak tukar kaler lagi, Mau kena pelempang laju2 dgn smua orang, Sighhh~




Update Dari Perjalan Dua Ratus Empat Puluh Hari Lagi






Monday, 26 September 2011

Emosi Isnin



Baju memek lawa gila smpi rs emosi pulak tgk



aaaaaaaaaaaaaaaa

Sape2 tau mane nak sewa baju mcm nie dgn price less than 1k ?



Emosi nyeee akuuu!


Update Dari Perjalanan Dua Ratus Empat Puluh Dua Hari Lagi



Sunday, 25 September 2011

DIY bunga telur

Current obsession.
DIY for bunga telur, Belum makeup habis lagi, Just buat bunga, Nnti baru makeup



Bunga yang ada klip paper is in the middle process of drying.


Penat habaq hanggg!hahaha


Okay nak sambung buat, Babai!


Update dari Perjalanan Dua Ratus Empat Puluh Tiga Hari Lagi

Saturday, 24 September 2011

Memey & Norman solemnization


Sekitar majlis pernikahan Norman & Memey.
Benda2 kelakar dalam solemnization dorang,


Ini fesyen baru hantaran ke?And why smua nya makanan manis?
kelakar okayy!


I rasa memey nie suka lipstik merah menyala mcm tue laa, before this pn selalu
nmpk die pakai mcm tue, Haih!cacat tauuu?
(air muka mak tiri dah terpancar dahhhh)


Anak2 teman tgk bapak kawin dgn mak tiri?Haih


All pictures credited to Oh Bulan

Pfttttttt!




Update dari Perjalanan Dua Ratus Empat Puluh Tiga Hari Lagi

Monday, 19 September 2011

Dugaan Darah Manis mungkin?


Last weekend, cuti 1 malaysia, i was in KL. jalan2 raya plus meet fiance. Jalan raya biasala, jalan2 rumah kawan and ofkos rumah wajib p setiap tahun is PD la.Tahun nie tak meriah sgt pasal ramai takleh join atas sbb2 masing2, Okay fine!antisosial smua!*emo* hahah

Photo kat PD

Mcm bola bergolek, gemuk!haah

Busy-ing, transfer muvie

Photo kat Semenyih

Meet new baby. Lomo Diana

New Born Imanina

The main reason, i pg KL is to meet this



He is leaving me for 3 months to Thailand starting today!

its hard right? Well, meet u in Disember baby.Hoping that u can stle ur work earlier and come back asap!



He posted this song to my wall. T_T

Sabar2, Dugaan Tunang nie, Hurm




Update Dari Perjalanan Dua Ratus Empat Puluh Sembilan Hari Lagi



Dewan


Psst! I have no mood for working today, So i amek EL, baru igt nak simpan cuti, sigh~ Tinggal la lagi sehari jek cuti lepas nie, Sbr jela, Nevermind, I stori kat u kenape i mls nak keje hari ni later okay. Btw, i penah ckp yang Fath dah booked dewan for his side on 2nd June 2012 . Price RM700 utk 1 hari including electricity, air, and kebersihan. Okay. Nak tgk dewan mcm mane?

Dewan Balairaya seksyen 26, PJ,kot?






Internal photo, tak dpt captured, psl dewan kunci, but tak silap dlm tue ada 2 court badminton and 1 stage.

For me, i tak kesah pn dewan tue mcm ni, yelaaa, nafsu musti la nak dewan grand2, paling kurang dewan puspanita kat putrajya tue ke kan, baru la class. but kenape nak bazirkan duet sewa dewan bagai, sedangkan dat money bole guna utk invite extra 200 guest for our wedding kan?Im not sure dewan nie ada a/c ke tak pasal kalau tgk mcm tak nmpk jek outdoor a/c kat luar, tapi taktau la kot2 outdoor die ada kat blkg ke kan,Confirm later.

Oh ya dewan nie dkt area hospital assunta, stesen bus othman ke?and PJ oldtown.

Dewan dah booked, Super lega,Now, catering pulak


Update dari Perjalan Dua Ratus Empat Puluh Sembilan Hari Lagi

Monday, 12 September 2011

Bunga Telur Idea


Lamaaa kan tak update?Sory, my bad bebeh2, Oh its not too late to wish all of u

selamat hari raya aidilfitri
Maaf zahir dan batin,

Oh gambar raya?Sorry bebeh, i dun have one. Biasala raya2 bgn pagi, mandi2, terus dok kat dapur, so i only wear baju n suar panjang dok rumah jek, mcm selalu, sedih kan?Nvmind!

Oh mood raya dah hmpr habis kan?Luckily mood bridezilla menggelabah i dah dtg balek, huray huray.I've been waiting u for so long bebi bridezilla, Like seriously, bila mood bridezilla gelabah takde, i was like ahh persetankan tu semua, duniawi saja, and sometimes smpi thp pikir, nikah sudahla, pakai baju biasa, tak pyh nak kenduri bagai, such a waste, yang penting matlamat halal tue dah dpt, HIks!so gatall!


Takpe, i ada 2 3 story mory nak cerita nie, Kite cite yang sedih dlu la ye,

Like 4 days ago, Hp i yang baru beli tewww "gedik". Jatuh atas jalan tar uolss, Habis tue ape lagi, hp2 zaman skg, biasala, mane tahan lasak macm 3310 stok baling anjing tak smpt mengucap tue, hp i terus screen pecah. Sigh~Baru jek umur 1 bulan hp tue T_T.
So, nak kena repair pulak, and i dah call htc center, it will cost me around RM280 utk tukar new screen, WTF! Money money. U tau dalam bank i ada rm 100 jek, smua dah habis kena cangkul time raya, Haih, terpaksa la postponed repair hp, But Fath suruh repair hp using his money, but tak syokla kan, hurm. Nanti la nak pg tny kedai biasa die bole buat ke tak.


Okay good news is, Alhamdullilah, Fath dah berjaya booked dewan for our reception nnti, yeay! I taktau dewan tue mcm mana, cantik ke tidak, canggih tue harusla tak, sbb the price is only for RM700 jek, Katanya Dewan Balairaya Petaling Jaya, Seksyen 4.Musti la takde aircond, But i tak kesah pn,Tipu la kalau dalam hati tak teringin nak reception kat dewan macam Dewan Seri Endon ke, Restoran Bora Ombak ke, Dewan MBPJ ke, Glemer norks, But, i have to bare in mind, i bukan nak kawin dgn anak datuk or tan sri yang nnti reception konpem kena invite Agong dtg kan, Lagipun i rasa mcm syg duet jek, Sewa dwn dgn price Rm2k-rm4k, wat kaya admin dewan jek. Serious, dari mahal mcm tue, i can use that money to invite more people to our reception or spend the money for honeymoon or pape, But tak salah, if u have lots of budget, of kos u bole sewa dewan grand, Its up to u bebeh.

I still tak dpt gmbr dwan tue mcm mane lagi, tapi takpela, if dewan tak cantik, we can hire vendor to make it beautiful right?Decorate the hall dgn bunga2 dan pelamin cantik, Musti dpt tutup buruk dewan kan?Lagipun asalkan dewan tue tak panas, bole selesakan tetamu dtg, kalau hujan tak basah. Dah kira okay kan?1 hari jek, ape ada hal?Hiks~

Next is i tgh dalam hunting mode for bunga telur DIY, i penah bgtau uols kan, i taknak beli bunga telur, 2k bunga telur DIY, sbb syg duet beli mahal2, org buang, So DIY jek yang bodo2, takde la sedih sgt bile org buang, So here is the list. Taktau bole buat ke tak


Love this one,Guna kain felt and kekabu kat dlm, Idea dapt dari Kandadinda blog

Ini pn sng, Beli bunga pelastik, cucuk lidi, letak kad sket,then hang telur,

Idea asal, tapi smpt wat 2 3 puluh bijik jek, psl button tue mahal weh, RM0.50/piece.

InsyaAllah,akan try buat bunga telur tue, takde la nk dpt smpi 2k, hbs berlubang jari nnti asik kena jarum jahit, Asal lepas dkt VIP, kawan2 jadi la. hehe . Korang ada idea laen tak?Meh share tgk. Hiks! Thanks,Sayang koranggggg "BODEK"



Update dari Perjalan Dua Ratus Lima Puluh Hari Lagi