Tuesday, 2 August 2011

Hey baca ni! I dah update :D


Hey hai,

Ye ye i tau, lamaaaaa gila i tak update kan?2 mgu ada tak? Sigh~ Hey, walau i tak update, i jadi silent reader tauuu!sebut jek ape latest update blog2 korang, Sure i dpt cerita balek tau!haha *okay tipu*

Btw, I tgk countdown sebelah tue, No more angka 3, dah tukar jadi 2 dah, takpeeeee lama lagi, kahkahkah!Preps kawin?tak gerak pun. Cuma i dah stlekan beli kain baju utk Family and Aunties. Yang lain, ape pun tarak!

Oh Btw, i did some survey on baju sanding lelaki, dah laamaa gila i cari material kain ape nak guna utk baju sanding laki yang nmpk mcm gila terletak, cantik,tough dan sebagainya, yela, i kan tak suka kain kilat2 satin tue. Oh rupanya kain nak buat baju melyu bagi nmpk gojes, tough smua tue adalah material duchess satin aka bridal satin, Price tak pyh ckp laaaaa. RM48/meter kalau kat Jakel. Tapi tadi i ada kontek designer (ke?) die ckp die bole dpt price RM35/meter, tapi i nak trypg survey dkt kamdar dlu , psl dgr kata kat sana murah.

Eh bebel panjang lak.I nak cite ni sbnrnyaaa

Ha tgk baju pengantin lelaki tue

Haaa i nak design baju tue ha, I survey dlu kalau buat berape RM, kalo mahal, i nak sewa jek. So, i kontek la Designer (ke?) nie, He quoted me price RM200 utk upah baju melayu, lepas tue kalo nak suruh die buatkan tanjak, bengkung n sampin, prce between RM60-M150 only, material songket, kaler boleh pilih, OMG!i rasa nie murahhhh kot. Kalo i tak provide kain, die bole providekan kain. Since i mintak duchess satin, RM35/meter, I ada mntk quote jugak untuk Baju melayu cekuk musang for nikah, tapi i rasa pricey sket, RM150. I rs mcm reasonable la upah buat baju melayu kot tue, Mcm nak tempah. Tapi sabar, kendri lambat lagi, Hujung tahun nie nnti finalised balek, Kihkih!

Oh ya!Design baju for nikah for me dah ada, tinggal beli kain jek dan hntr jahit, same dgn baju untuk Fath, Baju sanding Fath design, Done!I?takde design lagi. Baju tandang design utk Fath, Done!Suit pastel grey color, tinggal g kedai, tempah jek, Design baju tandang i, 50-50 belum finalised pasalnyaaaaa konsep modern bollywood i tuelaaaa, Kain sari nak jahit ala dress!kain sari tau dah nak cari mane, design jek pending, T_T


Lain2?
Photgrapher,Doorgift, Videographer, Entertainment, n blabla bla , tlg jgn tny I,

Huwaaaaa!penat la nak survey!





Ok bai!
Oh! Salam Ramadhan kawan2, Tahun nie i puasa penuh dkt rumah dgn family, Tapi rindu pulak buka puasa bujang2 mcm tahun lepas dgn kawan2 dekat Nilai. Oh!


Update dari Perjalan Dua Ratus Sembilan Puluh Tujuh Hari lagi






6 comments:

  1. survey slow2 dear..
    i lau buka blog u msti nk tgk baju tunang u...
    cntik sgt...he3 =)

    ReplyDelete
  2. Hehehe, alaa baju i tak cntik pn, Baju tue cacat pasal buat leher V, Lepas nie kena buat leher bulat.senang, takde cacat tmpal beading tue,hehehe

    ReplyDelete
  3. salam didi..
    festime blogwalking you ni.. btw wedding i pon bln 5 tahun depan.. insya allah..same la kite..
    sape designer tu? bole share dgn i x? since i ingat nak pakai songket masa bersanding nanti..
    thank you.. i follow u. :-)

    ReplyDelete
  4. didi, lamer x dgr cite!! u ni menyepi bwk diri ke hape hahah.eh btw u nye kain sari ek?camne u buat design.help me pelisss.mak i g bagi kain sari suruh buat baju tandang.i tatau nak wat design pe..

    ReplyDelete
  5. oh sgt cntik...sesuai kan utk bdn kecik??

    ReplyDelete
  6. Singgah sini kejap. Ala, baru perasan Sha beli kain salah. Beli Italian Satin. Tapi nak guna duchess satin. Nak bagi baju lelaki tu terletak elok. Baju perempuan tak kisah sangat sebab boleh cover dengan mekap yang cantik, orang dah lupa pasal baju.

    ReplyDelete