Wednesday, 3 August 2011

Bridezilla lama2 bole jadi Gila!


I mmg bridezilla, Ok, i mengaku!HAHA..

Skg i tengah pening kepala nak buat decision nak tempah baju, atau nak sewa baju, Haa!kalau nak ckp pasal costing harusla sewa baju lagi murah, tapi kalo nak ckp pasal haaa 'puas hati aku dpt pakai baju sndri', harusla tempah sendiri baju kannnnnn!

Okay, i tak berani nak tempah baju pasal
1. i takut design i tempah tak cantik, lawa, gojes, lalu menimbulkan isu membazir duet
2. costing mahal!
3.Kena survey2 designer sape nak tlg buat. Penyakit malu nak tnya designer berapa RM dorang nak cas pasal bajet ciput sangat.
4.Takde jumpa design betul2 menambat hati n nafsu i lagi


Kalau sewa baju
1. Ofkos la murahhh! Cpt!tak pyh pening kepala, Esk nak kawin, harinie fitting pn bole."kepala otak ko"
2. Kena rajin survey pg tgk tenet, or butik pengantin,Pasal i nie spesies fussy, harusla nak design yg lain macam, Kalau ada design daun2 kering atas baju, lagi suka 'Sewel'
3. Takot bila nnti "Eh, mcm penah la tgk baju nie dkt wedding XXX' Ok Fineee!

Seeee!I penat la jadi bridezilla nie.


I ckp dalam hati, "Eh lmbt lagi la, Bulan 5 tahun dpn ha, Kalau tempah awal tahun dpn pn sempat lagi. Dah tak pyh pikir lagi la"

Setengah jam kemudian "Eh cmne nie ngn baju"



benci!I nak tgu syera ayob pny wedding Disember nie baru i nak wat kptsan mcm mana nak tempah ke nak sewa, BUT!I tak bole stop dari pikir isu nie, Haih~
kenape la susah sgttt?

Cuci mata, Baju rekaan Rizalman, I suka!Simple gila, tapi masih cute
Efek bunga tue buat seri, Cutting pn cantik!




@.@


Update dari Perjalanan Dua Ratus Sembilan Puluh Enam Hari Lagi

2 comments:

  1. bridezilla memang mcm tu.i skrg tgh pening mana nak buat dulu.hahaha so 1st step i pilih tema kahwin.lepas tuuuu ni baru skrg nak pikir baju ape nak pakai, etc etc etc.

    btw cantik baju rizalman tu!!!loike sgt!!!haihh kalau la dpt buat kannnnnn plus dapat pakai ;p

    ReplyDelete
  2. hahaha comel kan?kan?geram tgk, alaa zimie, amekla design tue, then send tailor, musti tailor pandai buat pny, kalo nak hire rizalman, harusla kena kawin dgn Datok K dlu, kakakakak!och ouch, tema i dah dpt, tapi tak tetap!Kejap itu, kejap ni, nnti wedding i sure tema warna warni, padan muka

    Biasala, i kan senah lempeng yang lalang, sigh~

    ReplyDelete