Tuesday, 9 August 2011

OP & OV booked! *lega*

Glad to say, i dah booked OP n OV for my reception this may 2012, Huray!
yes yes i know, too earlier right?

But i dah jumpa OP n OV yang menepati my budget.so why not i grab dorang kan?

Relieve to say, OP i

Ichi photography,
i byr depo for only RM500, and the balance, bole bayar lepas wedding sebelum dpt album (album estimate siap 2-3 months after wedding)
See!budget utk OP i bole pikir lepas wedding stle. Leganya!balance RM2500 bole letak tepi, tak pyh letak dalam budget kawin, OMG!


OV i strict sket, die nak jugak 50% booking, ok fine! tapi die bagi free 3 kotak bunga telur utk I, wah,save bajet bunga telur dah, and 25% balance payment lepas dpt final result (2 bulan lepas wedding) Stle!Rm700 dah bole kurang dari budget kawin, Haa! ape lagi nak?
Oh ya!i hire die utk 2 event, nikah and reception. Phewww~

And i jugak baru tau die dlu shooter and editor utk Pencerita TV. Omg!awesome!


Musti korang ckp takut i rugi kan if lepas nie dorg nie wat promo murah2, Hurm, i did asked them takot dorang wat promo lagi, tapi dorang ckp, ni la promo utk tahun dpn, n takut tahun dpn dorg naikkan harga lagi pasal takut minyak, gula, kopi,teh, rokok naek, so dorg pn kena naik harga utk tampung living cost dorang (oh ini assumption i saja, tlg jangan percaya)


Xpela, if lepas nie ada jumpa mana2 promo lagi murah n cun, i redha jek, anggap takde rezeki,
asalkan otak i tak pening dah lepas nie pikir OP n OV, janji within the budget, i dah ckup happy!





Yeay! C:


p/s - Entry takde gmbr lagi, Harap korang tak bosan baca. Next entry i letak gmbr , Ok bai!



Update dari Perjalanan Dua Ratus Sembilan Puluh Hari Lagi




9 comments:

  1. betul2, kadang2 ngada ngada nak tunggu n survey2 lagi, Tapi, lagi ditunggu lagi semak kepala. 2 minggu pikir2, ke op/ov yang sama jugak kan. Better settle cepat2 n proceed ke mende lain. Tapi memang kadang2 lepas decide mulala mengada nak tukar.. huhu, masa2 camtu, pasrah je la...

    ReplyDelete
  2. yahuuu dah boleh kawin.kihkih.aaaa jeles u dah dapat op n ov.i je yang termanggu2 lagi nih.haihh nak proceed takle.melibatkan banyak pihak.lucky u.eh btw pakej u dpt bape rm3000 right??

    ReplyDelete
  3. haaaa kan?tu yg paling takut, tambah i majlis lmbt lagi, musti pny laa jumpa op or ov yang wat promo murah la, cantik la apela.takpela redha jela nnti, pejam mata rapat2, takmau tauu!hahaha

    ReplyDelete
  4. zimie-hahahaha!bole kawin?kawin pakai baju raya dl bole jek.kakakakaak!kenape melibatkan byk pihak zimie?u nak tny fam u dlu?huh, i wat kptsan sndi jek, psl kalo i bgtau mak i, die ckp "mahalnya" and die akan compare price dgn zaman kakak i kawin 6 years ago, yang ov+op for only 850. gilaaaa!nonsense okay!

    hahah, Btw, u takde mslh zimie, bersepah OP kat kl, u pilih jek nak yang mane, i jek susah pasal dok penang.

    actly rm2650 jek zimie, tapi sbb tmbh tol+myk,hotel so total rm3k, but u tgk la list ape i dpt dlm previous entry, mmg complete packageeee!tak nyesal!

    ReplyDelete
  5. yeay !! nora pun dulu booked awal. jgn risau ;)

    ReplyDelete
  6. yeay! ada geng!mari tny yg lebih makan garam, adakah anda mengalami simptom2 nak tukar OP n OV lepas dah buat booking?:D

    heheheh!

    ReplyDelete
  7. keskes okla tu harga tu op n ov ye!! i think quite cheap.hihi tula nok.i macam biase la fam nk kena tau gak kan.kot2 diorang nak sponsor ke ape ke.agagaga lgpun mula2 nak pakai khidmat kawan my father la apela.tensionn tu smpai skrg tak book2.i lak cakap nak 2 org op.1 my father uruskan.yg 1 lagi i uruskan boleh?gila kuasa gitu :D

    ReplyDelete
  8. wahhhh!itu bukan gila kuasa dah norkksss, tu dah gile kamera. hahahahahahha!achh meriah noksss 2 kameraman, retis gitewwwww~ wahh beshla kena sponsor2 nie,!zimie2, mntk father awak sponsor kite jugak bole?kite nak kan adik beradik angkat kan?kan?kan?waakak tibe2!hahha

    ReplyDelete
  9. didi you ov ambik rizuanazizah ek?

    you ambik 1 @ 2 even i dah kena penyakit you!! dilema!!

    omg...mana satu nk pilih... kalau x ambik susah nk jumpa yg cantik2 cm kl tu...adoi2.. ridzuanazizah ada wat promo kan.. i pening nk ambik skali photo atau asing2... tp bila kira bajet..cm sama je..

    asing dengan skali pakej dia..pusing2.

    ReplyDelete