Tuesday, 23 August 2011

Bridezilla mood dah terpelanting


Ye, lama lagi tak update blog kan? Mood kawin ntah lari pg mane, Bridezilla mood pn dah cabut pg mane taktau, Mood nak raya yang dok ada jek skg. Kekekee,

Oh nak cerita pasal dah paid OP pny deposit, huwaaaaa!OV pn nak kena bayar jugak, mmg raya dgn tak berduet tahun nie even dah kerja n even dpt bonus raya, Oh! Hepi sgt sbb dapat bonus raya even i baru jek kerja 4 bulan, nak kata banyak takla, cuma lepas la nak kasi duet raya kat budak2, Rezeki budak2 kan? Hiks!tak sbr nak rasa mcm dewasa sket bile bole buli budak2 bile dorg mntk duet raya nnti, Yeay!

Oh, baju raya?Tahun nie i takde baju raya langsung, baju tunang la baju raya, even takde pn nak spend money utk kasut raya, or handbag raya, or tudung raya, or jeans raya and so on, seriously! Bukan tak teringin, nak, tapi dat money bole spend dgn benda lain, takpela, tahun dpn raya sakan la eh.

Sbb dah ada ikatan, i have to put on budget for Future MIL n FIL pny baju raya, Tahun2 lepas i cuma spend for future MIL, tapi tahun nie kena add up la kan, Oh utk mak ayah mmg tak terlepas nak bagu dorg baju raya, cuma utk mak selalu bagi kasut raya aka kasut kerja sbb baju die dah byk sgt utk raya, utk ayah, seluar slack n kemeja.

And i ada 2 org cousin yang akan register their degree lepas raya nie, so i kena kasi extra duet raya for them sbg ganjaran la kan sbb dpt masuk U.huhu.\

2 weeks ago, i ada turun KL, iftar dengan kawan2, at the same time, i bought this.

Taraaaaa!


HTC wildfire


Nie bole consider as hp raya tak?Kiki, takde baju raya, kasut raya, handbag raya, hp raya pn okay la kot kan?Hiks! Lepas 3 tahun tak tukar hp, finally, nie pn lepas kena bahan dgn kawan2 smua pasal i sorg jek dok pakai hp nokia, stok takleh watsap!heheh

last wiken, Fath turun Penang, tido sini 1 nite, lepas kena paksa dgn mak n ayah, yela, dtg sini pagi, malam dah nak balek kl, dah mcm ape ntah, i pn tak puas nak gedik lebih2, nasib mak ayah memahami kegedikan anaknya, Mak dah sound fath,

" Tahun dpn balek raya sini tau, makcik nak sruh sambung lampu lip lap 10 bijik nie"
And fath ckp "OK"

Bole tak, bole tak nak hepi, tahun dpn tak pyh gaduh nak balek raya mane dah, Sbb dah tau dah raya mane tahun dpn, Akan i simpan point hebat nie utk digunakan tahun dpn, Hehehehe!


Dahla penat dah bebel, Nnti i smbung lagi.



Update dari Perjalanan Dua Ratus Tujuh Puluh Enam Hari Lagi

2 comments:

  1. wahhhh kena muncul blik la mood uh :P

    ReplyDelete
  2. hi didi..selamat hari raya.. =)

    happy preparing ya =)

    ReplyDelete