Tuesday, 31 May 2011

Torn-Henna on E day. Necessary or not?

Okay delima, Shud i wear henna on my e day?Okay i agree henna mmg penyeri. Kalo takde henna looks sgt dull. But i dun want people labeling me as over. I tak igt dlu my sister ada pakai inai ke tak. But mostly now, jarang jmpa org tunang pakai inai. Shud i wear or not?I just want to look simple. Dats it

Basic henna. mcm kanak2 dlu pakai time hari raya. Auwwww!

I suka henna nie, Simple. Yes!kalo pakai pn design mcm nie. BUT!
My mom dah warning i awal2,die tak bgi pakai gini, die ckp nmpk mcm india sgt. :((. But i suka


Okay i need ur opinion guys.Please decide it for mee.




Thanks for helpinggg :)

Monday, 30 May 2011

I suka kasi Wikend Report panjang2


Ok kejap!taktau nak start dari mana. Okay!Last weekend i was in KL from friday nite till Sunday , The main reason is to send my brother to KLIA and picked up his car back to Penang since he will be in Europe for a month training to become a 'postman driver' kekekek. So sambil menyelam mari la kite minum air. Here's the list places we went to during 3 days in KL.

1. Time : 9am, Saturday morning
Location : QP, Puchong


Alhamdulillah, We managed to go there without any sesat or apa2. Thanks to fath and Gugel Map for helping. Okay, kalau nak sng cari kedai nie, I suggest u gugel map guna landmark Oldtown white coffee, sbb kedai nie 1 deret dgn oldtown, u bole pg dkt oldtown pny website, cari address branch dekat Bandar Kinrara, InsyaAllah korg bole jumpa kedai nie. Hehehe

I beli 55 hexagon jar 190ml. Price - Rm1/piece


Dan masa kitorg pg, SA yang layan kitorg amoi, die layan okay, tak mcm cik kawin betul2 kena layan mcm nak taknak je kan. I cube gak cari2 mana la yg layan cik kawin betul2 tue mcm tue, tapi i tak dpt ditach la pulak.Kalo dpt mmg kena backhand jek laki tue. hahahah! :D heee~


Nie la hexagon jar i, i balik tunjuk dkt mak, cakap i beli, tapi taktau nak letak ape. Then suddenly ayah i kuarkan idea yang sangat brilliant, terharu i dgr.kakakak, He said, y not kite letak jeruk aka buah pala dalam nie. colorful one.OMG! very nice since itu as simbolik kitorg org penang tegar. Kekekeke. Xpyh i nak susah2 dah. DONE!

2. Time : 10am, Saturday morning
Location : Mydin USJ

Lepas habis soping jar, we decided nak pg survey cincin, kalo berkenan then terus angkat. So kitorg terus shoot USJ, since dah dkt dgn situ, Masa kitorg smpi, habib belum buka lagi, so we had our breakfast at mapley situ smntara tgu habib buka, Masa i pg habib, yes, mmg byk cincin2 kaw2 pny less, I pny mata dah jadi bling2, tapi i sedar, kitorg pny bajet ciput, kalo bajet byk, satu habib i nak beli tauuu! So, sebab i malas nak pikir dah, i just rembat jek cincin yg mmg i dah target nak beli masa i tgk pamplete Habib tue, I tgk mcm okay la, sesuai for Engagement. Balik rumah i tnjk dkt my cousins, auntie and parents, dorg ckp okay cuma sbb i beli white gold, dorg ckp rugi la, tak bole gadai. kakaka!i dah byk yellow gold, so y not sekali sekala tukar white gold. lagipun ada sentimental value kan, takkan nak gadai. T_T

Cantiks2 tgk kotak jela, Isi dalam malu nak tnjuk, Tgu 25 june ye. Hek!

3. Time : 1pm, Saturday noon
Location : Selayang

I text tailor i tempah my baju and my mom baju, i cakap i nak g pickup, she said okay, then terus kitorg shoot sana, I mcm ape la jadi dgn baju i kan, But bile smpi, i tgk baju i, i sgt puas hati, Yes, a simple kurung moden for my edays, takde special, using kain yang murah jek utk baju tue, Masa i smpi, i fitting sket, then, tailor terpaksa alter sket dkt part tgn, since i nak tgn ikut shape kan. And here it goes

Okay, abaikan kaki bruk tue, Haaa!preview skett jek, pasal baju belum siap. Nak pg hantar jahit beads dlu, Mai i bising tak puas hati, die tny kenape baju i ketat sgt, takut die kata nanti badan naik dah takleh pakai. Saja je tau doa i gemuk!Sentapppp!hahahah.


4. Time : 8pm, saturday nite
Location : KLIA, sepang

Die pny flight bole pulak last minute kena tukar g flight lain, Dah mcm amik tiket ulat bus kat pudu dah i tgk Kekeke

I dun know why quality gmbr sgt teruk. Sighhh~

Okay, stay safe big bro, training jadi driver baek2!Oh, die takde masa i tunang nanti T_T
Not complete :(

Oh masa kitorg hntr die, kitorg jumpa his boss who is helping him utk join that field, and guess what, sebelum nie die cerita dkt boss die tue, yang ayah is working as penoreh getah. AHAHAHAH! tgk ayah i pn pakai selekeh malam tue, mmg betul cm penoreh getah. Adoi. So smpi skg boss die still taktau abg i dah kelentong die, But his boss is okay, A funny man!

5. Time : 9am, Sunday
Location : Jalan TAR,

Since everyone in my family ada baju theme turquoise for my E day, so its seem not fair for both my younger sisters, Mak i dah glemer2, my sis too and also my father, So i decided to go for kain hnting, And mak pn dah tny cousin i, and she is willing to sew my sisters baju kurung for E day.
So, i pg jakel cari kain satin, takde kaler yang match, yang ada RM15 semeter. WTF! nnti kalo buat baju tue, its still turn up to be a plain simple baju kurung, So i decided to go to Kamdar, still sama, satin sgt mahal yang ada kaler mcm i nak. Tula, sape suh pilih theme kaler pelik2. Di saat i dah giveup cari kain, i jumpa nie. Taraaaaa. cute kan?I mcm nak beli utk diri sndri jugak pn ada. Tapi takpe nasib adik i sama size dgn i, so bole pakai baju die pny nnti

Turquoise polka dot cotton kain Rm8/meter.
Cute sgttttttt!


Close up. Weh geram wehhh!


Antara hasil buruan pada hari tersebut

I beli 1.5meter chiffon same material and kaler mcm baju i, 1.5meter lycra turquoise kaler.
Okay, i bukan kretip, i tak pandai nak sesuaikan kaler dgn baju tunang i nanti, i dun know nak amik kaler darker or lighter dari outfit kaler baju i,I tak reti match and i buta kaler,

So utk avoid tak bape match, i amik jek sama kaler. I taktau lagi die cmne nak wat dgn 2 material kain tue, I igt nak lapik chiffon dgn lycra,means chiffon atas, lycra bawah, since muka i cm boooolat sgt, i nak efek tajam, i kena jadikan my shawl kasar dan keras sket, dats y i beli lycra jgak. Kalo i pakai chiffon jek mmg i akan emo dgn hasil muka i nnti, Ok since lycra tue besar, bole potong 3, so i decide adik2 i nanti akan pakai lycra tue as shawl, Jimat! tinggal jahit tepi jek. Stlee!Ala korg budak2, cincai2 sudahhh.


Oh!Lupaa!cadar tunang dah amik, Its not white pulak bile smpi, Its actually kaler creame, Takpelaaa. Okay la tue. Malas pikir dah. Nah previewww


bantal tue, die provide, 2 bijik, and utk bantal tidur, size gedabak sgt, I guess i kena tempah bantal custom made size since takde jual size gedabak mcm tue. T_T. Money again

Pamplete dkt bantal tue, Ha tgk tepi kiri tue, Smuaaa kaler tue i sukaaaaaaa!
cun habisssss!




Okayyy last but not least. :p

Peha besar mcm KFC. adoiiii @,@

Friday, 27 May 2011

Dugaan

Depressed dgn duit. Sudden shock, i shot RM500 dis month which i dun know where do i need to find the source to cover back the money.

T_T, I already cut off a few things for my engagement day in order to cover back the money.

Dugaannya!



Im going to KL tonite, and will hantaran and engagement hunting tomorrow if we have money.

My engagement cadar dah sampai, ahad baru pickup. Will tell u the story once i return back from KL this sun






Stay safe cantiks smua




Monday, 23 May 2011

My Monday Nightlife


Pheww, Lets pic do the talking. Went back from works at 8, and im pushing myself hard to complete the Bantal hantaran asap.

Yes, bantal hantaran i, smua part dijahit, i tak guna gam, pasal nak jimat.
I kan kedekut kainnn!


While DIY-ing, I cooked this, Kek batik biskut marie, for my sister jamuan makan2 tomoro smpna Sambutan Hari guru. She asked for it.I bkn pandai baking, My GF pndi bake.
Yes, im talking abt u, Hem*BODEK*


Last but not least. 8 DOWNS, 2 TO GO!




@.@

Sunday, 22 May 2011

Weekend sibuk lagi


See see lagi 33 hari je lagi.. Dangg!progress? yang dh konfirm siap, bunga tisu 250pcs for doorgift, itu jek, tu pn malam sblm tunang baru nak buka layer2 bunga tisu tue, Kalau buka skg, nnti masuk angin, tak cantik kembang die.. Btw, mari lihat aktiviti wiken i mgu nie

zasssss! *gedik betul*


1. pg kenduri ofismate i, ofismate i yang laki tue, Uolsss tau tak mcm mana detik die jumpa bini die,Meh gosip meh, Masa tue die ada meeting kat KL, so masa nak balik, flight delay, jadinya bini die time tue pn 1 flight dengan die nak balik penang la kan, So, kebetulan dorg tegur2, borak2, melarat la smpi pelamin u..Kelas nokkk, dah mcm novel dhhh!

Kenduri nie i pg ngn ofismate i smua, Pengantin bersanding lmbt, pukul 3 ha baru bersanding, ofismate i, dari pukul 1 dah terpacak kat kenduri tue, ape lagi, Bos i smpi die ckp, die dah makan 4 kali dh pengantin tak sampai2 lagi. Kelakar gilaa!


Pengantin senyum kena lambai dengan kawan2 ofis.

2. Oh jumaat petang, lepas balik keje, i terus shoot pg Kepala Batas, cari bakery shop, beli cakeboard nie utk Bantal hantaran, 1 keping = Rm0.90, dimension 11"X11".



3. Sabtu tue lepas i balik dari kenduri ofismate i, i shoot Giant Perai, beli barang dapur, Sale nokss. Time2 belum gaji nie la dorg suka wat sale, Benci betul! Oh, i jumpa nie.mason jar, Price?mahal nak mampos. Mcm i pegang nie 500ml pny size= RM3.99. Gilo betul. Baik beli kat KL nnti,



4. Ahad, Mcm biasa, Tmpt paling femes utk i, A to Z. I rasa i nak apply kerja kat A to Z la, tiap2 wiken i pg, I rasa org A to Z tue pn dah kenal dgn i dah. Asik2 muka i jek.

Dalam hati ada taman bunga uu!

Okay, sbb i datang sini tiap2 mgu, so i tau, nie barang baru display utk mgu nie.
Price = RM12, Bole guna letak bekas cincin,

Buat2 sibuk tgk bunga.

Besar, dah mcm bunga kantan dah i tgk.Hekhek

Rasa mcm nak mandi bunga plastik jek rasa.

Barang baru lagi ye!utk sape2 ada bajet lebih, haa meh rembat nie,
Tak pyh DIY bantal mcm i yang bankrap nie lagi.This one will cost u Rm39.90/piece

Tgk dah ada kaki siap. Balik taruk bunga dan siapp!uhuuu~

5. Susah benar nak cari sepit kayu nie ha. Kena cari kat kedai2 area kampung, baru ada.Tapi i tak beli lagi. Survey jek dlu. Belum gaji maaa


Okay sepit kayu nie, ada 36 bijik satu pack. Price=Rm2.50

Okay ada byk lagi. Nnti gaji, i datang beli u ye syg. I nak dlm 5 pack jek,
Cukup nie.

6. DIY bantal hantaran for him.Bantal nie i kena siapkan cpt, sbb jumaat dpn i nak kena bagi dekat fath dah. Oh yes, Jumaat dpn i pg KL, hantar abg i kat airport, amik kereta die bawak balik penang, amik baju tunang (Eh!dah siap!tapi belum hntr jahit beads lagi), n shopping barang hantaran yaww!

Bantal hantaran I, lapik dengan span utk bagi nmpk smooth, Kalo tak
bantal nmpk ketul2 dengan kabu.

Ini yang dah siap.

Ha nampak lace tue, Nampak?Emo betul i tadi kat A to Z, Actually i berkenan dengan lace bunga tue kaler fuschia, Gojes tauu!sekali habis, takde stok, sbb i nak pakai 15 meter, Kalo order pn, zaman bila nak dpt pn taktau, I emo smpi tak bole tgk lace kaler fuschia tue, So, terpaksa amik kaler nie.T_T. tak gojes dah bantal i, Sentappppp!


Okay dah siap 5 bijik, tinggal lagi 5 bijik, Taktau smpt ke tak. T_T
*Emo tgk lace tue. Nak fuschia jugakkk!*
Btw, lace tue i beli Rm2/meter.

Oh Nak tau cost untuk bantal hantaran nie.Jum kira. I amik utk 12 biji pny cost okay
Satin bidang 60. I amik 2 meter, Boleh dpt 12 bijik bantal = Rm7.80
Cakeboard Rm0.90/piece 11"X11" = Rm10.80
Span Rm0.80/piece = Rm9.60
Kabu recycle dari bantal lama = Free
lace 15 meter = RM23 (dpt diskaun beli byk)
Gam = tak pyh kira la

Total = Rm51.20 utk 12 bijik, So, rm4.30/piece.
Mahal tak? Maybe kalo buat guna recycle item lain, lagi murah kot kan?

Dang!Esok monday yaww. I hate monday, Byk keje tgh tunggu i esok. yawnnnnnn!



p/s - Kepada cik kawin betul2, Thanks tag i yaww!nnti i jawab tag u tauuu.. Nah amik thank you kish. Muah2!hahahahahha :D:D


Thursday, 19 May 2011

Takde cerita


Safely arrived. Super duper exhausted. Esok kena masuk ofis pulak. Dang!
Story later.






Gudnite cantikss

Tuesday, 17 May 2011

Update laju2

A quick update.

1. wesak day well spend with future fiancee to be.Buwekkk!Pg tgk fast n furious, beli kain kat nagoya for bantal hantaran, Beli organza kain for fabric flowers

2. Pg melantak dgn cousin dkt BM tomyam.Okay!badan dah gemuk gila. Tak muat baju tunang, padan muka!

3. Esok pagi kena pg langkawi, Site inspection

4. Khamis pagi kena g Putrajya, ada meeting dekat KDN, Flight pukul 815 pagi. Fineeeee!


Story later

Gudnite cantiks :)

Saturday, 14 May 2011

DIY Bantal Hantaran


Aktiviti hari Sabtu,

Pg A to Z, survey barang, Harga smua naik, 2 mgu lepas tgk barang tue still ada less bagai, tapi this time pg, Smua harga normal price. Sabar jela. My advice, jgn beli barang time musim kenduri kawin, Smua harga naik harga. Aigoo, Tapi besh pg A to Z harini, lagu kawin jek memanjang, Terus naik feeling nak kawin, pdahal nak tunang jek baru T_T

Tapi bukan tue main aktiviti i, Aktiviti utama hari nie is

DIY bantal hantaran. Buwekkk!

Cerita macam nie, Pagi tadi i gugel2 search, DIY dulang hantaran, then i jumpa benda nie. Mmg before this dah penah baca, tapi time tue mcm tak bape berkenan, Tapi tadi bila tilik2 balek, cam okay jek kalo nak cut cost kan, so i terus rasa mcm nak try wat, Jadi ke tak,

I terus shoot A to Z and Nagoya Tesco seberang jaya cari barang2 nak buat

1. Span nipis - 1 keping - RM0.80
2. Kekabu dalam - Free, Guna kekabu bantal yang dh buruk
3. Kain satin - 1 meter - RM 2.50
4. alas bantal - Free, guna kotak pny kertas - Kalau nak kukuh bole guna papan cake
5. Gam uhu - RM1.50

Kain satin tue i rasa, 1 meter tue bole guna untuk 3 bijik bantal. depends bidang bape.

Kat atas tue trial jek, pasal nya i beli kain 1 meter jek, pastu i beli kaler silap. masa kat nagoya i tgk kaler kain mcm green turquoise, tapi bila dh bawak balek rumah, dah jadi mcm hijau pulak i tgk. Dangg!

Lepas tue nnti barang hantaran tu alas dengan polisterin ye adik2, baru cucuk bunga keliling, i pasal tak sabar nk buat teaser mcm tue la. Jgn ikut contoh sy ye adik2 smua.

I still tak sure nak pakai nie untuk hantaran i ke tak, or beli dulang siap jek. Nanti baru pikir balek mcm mana. Kalau i pakai mungkin i nak guna kain satin kaler krim, sng. Bole match apa2 kaler dan bunga.
Byk dh B2B buat bantal nie. Gojes sgtt


Sekian laporan saya pada hari nie.

p/s eh haritu blogspot meroyan ke ape? entry i ada hilang nie. Ni nak saman blogspot nie, untung2 boleh kaver duet kawin jadi la.hahaha





Wednesday, 11 May 2011

Doorgift pny manisan


Tadi masa i google cake design, mencari cake2 blogshop, i pn sempat tgk dan ushar2 price for doorgift pny cupcakes,muffin etc.

But suddenly i come across this blog


Mcm blogshop lain, kita bole order cake,cupcakes, fondant cake, muffin and etc, But ape yg lain kat blogshop die is i tgk die bole buat creampuff,

Then i sent sms dekat dia, wondering the price for fondant cakes and creampuff, saja2 tanya, N she reply creampuff sebijik Rm0.50 piece. Okay fine! within my budget and i rasa murah kalo nak letak dalam doorgift bag dan jugak lain dari yang lain. Ye, i taktau kenape, i mmg nak benda lain dari org lain, sbb ntah, i sometimes rasa mcm jemu, bila kenduri or event, kita akan dpt benda yang sama, at least i nak ada kelainan sket,even 1 item.

Okay back to our story, now i dilema again, What should i put in my doorgift bag,

1. Muffin
Estimate price = Rm0.80 piece

Ordinary muffin.


2. Cupcakes
Estimate price = Rm1.00 / piece

Cupcakes biasa. Kalo nak extraordinary, bole pakai fondant.
Tapi duet pn extraaaa sgt

3. Apam dot2
Estimate price = Rm0.50 /pack without filling & Rm0.60 / pack with filling (1 pack-2 pieces)

This one sgt glemer nowadays,Cute, menepati tema majlis ala2 cute gedik.
Tapi size apam nie kecik sgt, setakat sekali masuk mulut jek

4. Creampuff
Estimate price = Rm0.50/ piece

Gebu2 betul, mcm nie pn terliur dah. Tapi frankly speaking
I sbnrnya tak penah melantak nie, kakakak!
Kesian bukan?


I need ur vote. Plish choose one wahai baik2 hati sekalian, Kuat confiuse betul kan i nie?

Dang!

Cake design

Im now in cake hunting mode. Huyeahh!

Anyone knows mana2 blogshop or kedai i bole tempah fondant kek utk engagement dengan sedap dan cantik?Of course i dont want the cake looks really nice but the taste haiyoooo. Eh area Penang, kulim, or sungai petani is also acceptable ye.

Btw, i nak survey2 dlu price lagipun i just want a simple cake, takde la bunga kerawang bagai sebab i wanna save y budget lol. Dhla i nak kasi die macaroon lagi. Oh i mmg kedekut, kakakaka . Lagi satu, dulang hantaran dah di Upkan oleh pihak lelaki, Dorang nak bagi 9 instead of 7, So nmpknya i kena tambah lagi 2 dulang

T_T

Mari lihat positive side, Ini bermakna bertambah lagi rezeki i kan? :)
I belum finalise lagi ape nak tambah lagi extra 2 dulang, maybe smuanya hanyala berbentuk makanan sahaja.

Okay below is the cake design i suka, Just a simple oneee. 1 tier jek norksss. I nak design2 yg cute yet simple


Look elegant.

So english style yaww. Me likey


Looks like zebra, sgt cute.

Oh yes suwet like sugar, Okay gula naik harga!

Demam i tgk design2 nie, taktau which one paling cute mute, dan murah utk i design kan for my e hantaran cake, Any suggestion cantiks2?

Tuesday, 10 May 2011

Vantage di Langkawi


What a dayyyyyy! Meeting 2 jam jek, tapi perjalanan 4kali ganda lagi lama dari meeting. Phewww~
Btw, I tak smpt nak merayau mana pn. Merayau area jeti jek.Mula2 smpi2 jeti tghari tadi, terus nampak kedai vantage. Dalam hati

"Kalau mak tengok konfem ketaq kepala"

kakakakaka! Sempat jugak i pg kedai tue and capture some photos nak bawak balek tnjuk mak, since die mmg niat nak beli set vantage utk makan beradab mcm i penah cite kat korg before this kan?I pg sana, i tgk gmbr, i taktau nak ckp mahal ke murah, pasal i pn taktau sgt market price sekarang harga macam mana, Tapi i rasa kalo beli kat kedai lain dekat langkawi nie rather than jeti, bole dpt cheaper lagi since kat jeti i rasa mmg barang mahal, sewa mahal jugak kot. I smpt beli coklat untuk adik2 i jek, tue pn i rasa mcam mahal jek beli kat jeti kuah tue.

Sementara tgu feri i, i pg lunch sorg2 kat KFC kat situ, Oh, kawan2 sevisit dengan i dah balik dlu, Since i nak jalan2 cari coklat, i balik kemudian jek.

Tgk, awan gelap. Masa i naik bot,hujan lebat. I dah mcm OMG!konfirm ombak kuat.
Nasib sekejap jek hujan



Bole letak dekat meja VIP nanti


Some of the pictures taken, I amik gmbr curi2 jek since SA kat situ pn ushar i tak puas hati, ye i tau, i pg tadi pakai selekeh2. seluar jeans pn penuh tanah, Musti dorg ckp i nie nmpk cam takde duet, saja datang buat kecoh kan?hahah!


Oh btw, mgu dpn i kena pg lagi, Untuk wat inspection lagi. Sigh~ Smpi projek nie habis baru i tak pyh pg. Gila laaaa!igt langkawi - penang tue mcm KL-Shah alam ke? Dangg!


Monday, 9 May 2011

Thank you si cantikss smuaa


Recently blog i semakin mendapat feedback dari bloggers2 sekalian
Thank you so much for reading my blogs. Teheee~
Bertambah semangat bila ramai yang kasi komen2 dekat post i. Excited yawwww reply komen korang tauuu! Kite bole exchange2 idea and else, hey borak kosong pn besh tauuuu! kekekeke

Terus i motivated gila nak update blog, Thank you smua yang kasi komen, kasi suggestion, kasi apa2 jela,hehe Kepada silent2 reader(cewah, mcm ada jek), rajin2 la tinggalkan foot print korg kat sini ye, Boleh i stalk korg lak :P

Btw, esok i nak kena pg langkawi, ada meeting dekat sana. Pukul 12 tghari terpacak atas kepala pulak tue.. Kalo meeting dlm aircond takpe. Ni meeting dekat site, Ohmoooooo! Esok musti i dah mcm niger dah lepas balek dari sana

Tapi syg, sebab pg atas urusan keje, i takleh la nak pg merantau ushar2 barang ke ape ke, Hurm, setakat beli coklat dekat jeti jek lepas. Sigh~ sigh~

Tadi tibe2 mak i ckp, die kata nak suh bg makanan jek dekat VIP. alorhhh nak jugakk ada souvenir utk VIP. tak kiraaaa!

Penat i google2 cari glass jar comel2 kalo tak jadi

Keciwa la mcm nie

:(

Oh lupa!semalam befday ayah i, disebabkan i bankrap, First time i tak sponsor kek. Takpela, tahun lepas dah sponsor sebijik hilux ckupla kot kan sekali dgn tahun nie. Hey jgn la percaya bulat2 i nak sponsor ayah i Hilux sebijik, i bg kek gmbr Hilux jek, i mana mampu, nak beli kereta model Hilux pn tak mampu nyah

Macam ayah pulak grad mintak kena cium!ceh!

Oh ya!Selamat hari Ibu utk mommy

Mak graduate in Doctor Phisolophy of Berleter tanpa henti

Jum mak sambung gado balik!
"Hey cek tak kira, nak jugak souvenir dalam VIP box!"

Aci tak nak letak gmbr buah hati i?sorila ye, I tgh musim mengawan skg,
Rindu dendam.kakaka!


Pesanan tuan rumah - Musti korg heran apesal la i letak gmbr grad je kan smua. mcm baru grad jek,padahal dah setahun dah. Takde, laptop i format, i malas nak gali kat mana i simpan gmbr2 i, Yang nie jek dpt trace.Korg layan gmbr2 nie jela eh. Kekeke