Wednesday, 29 June 2011

Isu sentap tak dpt jemputan

I melalui fasa kemurungan sekarang, bila ada 2 3 org kawan i mcm dah taknak kawan dgn i pasal i tak inform dorg i nak tunang.

Bagi i benda simple saja, i cuma menjemput kawan rapat2 i masa dekat UPM dlu, kawan2 yang tido sebantal, menangis sama2 masa i dalam fasa down dlu, n hepi sama2.

Bukan i nak kategori kan kawan2 i yang sentap dgn i tue as tak rapat, or kawan masa hepi saja, Tidak!cuma berikanlah sedikit toleransi, majlis pertunangan i cuma la majlis kecil2 an yang menjemput keluarga pihak tunang, keluarga i, kawan2 rapat mak n ayah, dan jugak org2 kampung. Ringkas hanya 250 jemputan.Kalau i tak jemput dorg masa kenduri kawin i baru dorg bole kategorikan i sebagai lupa kawan, Ye itu i terima.

I bukan tak terniat nak bgtau, ada terniat nak bgtau, tapi i pendamkan saja memandangkn i dah set in mind, kenduri kecil2 an dan kalo i bagi jemputan sekalipun i tau dorg pasti tak dpt attend memandangkan dorg berada di KL, terengganu n sbgnya dgn erti kata lain luar kawasan penang,

I mengharapkan dorg memahami, mngkin bile tibe masa dorang nnti baru dorg faham ape erti kenduri kecil2 an dan kenduri besar2 an.




serious i tgh down.
Patutke kite sentap bile kite tak diundang ke majlis atau kite menerima itu sebagai bukan rezeki kite dan berfikiran positif sahaja?



T_T

9 comments:

  1. didi, i macam u jugak.tau tak majlis i dah 2 minggu berlalu.tapi until now, i berada dalam kemurungan.i lagi la langsung tak dibenarkan ajak kawan2.skrg ni SEMUA kawan2 i yang kononnya rapat ngn i nak sentap2.tensen gile.menyampah pun ada.pls respect us.!!baru tunang je.nanti kawin, i confirm ajak la, betul tak?sampai skrg, langsung tak bertegur sapa.do i even care??*emosi ok*

    ReplyDelete
  2. sabar dear, actually kita pun cuak juga ni, rasa cam xnak jemput kawan2 sbb bajet katering utk 200-250 pax je. tp, takut dorg sentap juga. hmmm.. berserah jelah kan. btw, study upm batch tahun bila.? muka cam familiar je..

    ReplyDelete
  3. sabar dear, memang sntap kalu kwn xjmput kita tp bkn pk lg ni just tunang kan... xpelah u say sori je lah jnji kwin u jmput lah they oll,,, hati org sukar nk faham tp if u say sory mungkin boleh melembutkan...

    p/s: serius u cun masa tunang...

    ReplyDelete
  4. dear...sabarla..org luar takkan bole paham..they just can only say and judge without even care bout our feeling..kalau kte ni ank datuk takpela tunang buat grand2 kan..

    ReplyDelete
  5. cik kawin betul2-yup betul!smpi ada post dkt wall i, ckp taknak kawan, then ada tue sentap smpi stok mcm i pg rampas bf die pulak. adoiiiiii~ patotla mak i dlu penah ckp, die masa kakak i nak kawin dlu, 1 mgu sblm die takleh tido sbb takut terlupa nak jemput sapa2, now i paham, bila kawan dah sentap.susahhhhh!

    cik emy-hurm i kasi suggestion u bgtau jela kawan u yang u nak tunang, tapi buat majlis kecik2 jek, hope dorg understand la,.kalo tak paham jgak taktau la nak ckp cne kan. heheheh!ohhh i batch 2006 grad 2010.kolej 11 dlu.heeee~

    ReplyDelete
  6. cik kisah aku-dah say sory dah, tpi tak bereply, tak pela, nak wat cne, tgu jela dorg cool down dlu, tue yg mals nak keco2 tue, adoiii~heheh hey i cun tue masa tunang tue smua pelastik jekk.kakakakakak!

    u nak cun jugk?mari hire kakak i as mua u. cehhh!promote kakak sndri takleh blah.hahahah:D

    cik amani-haaaaaaaa kalo i anak najib kan yg g tunang kasi hantaran 5 bijik kete tue, i jemput 1 malaysia tauuu!kehkeh takpela,.one day bile dah smpi time dorg, dorg akan faham sndri.hehehe

    ReplyDelete
  7. I pun tgh fikir sama ada nak invite member2 or tak masa majlis tunang 9/7 nih.. lg pun ini juz majlis tunang & wat pun kt kg kan.. lain laa klau majlis kawin. But finally I juz wat DIY invitation card and inform diorang. terpulang laa diorang nk dtg or tak.. ;)

    ReplyDelete
  8. cik mimis- i likeee ur idea. kalo dorg nak dtg, kite layan, kalo tak dtg, jgn salahkan kite tak jemput lak.hehehe. btw, selmat bertunang ye wiken nie. cant wait to see ur update!

    ReplyDelete
  9. yeee, sama sama, hehe, kita pun batch 2006. tp kolej 5.. :)

    ReplyDelete