Monday, 27 June 2011

Engagement day summary review


Actually i nak review pasal E day i masa dpt gmbr dari OP nanti, tapi memandangkan mcm lamaaa je lagi, So i review dgn kasi summary pasal E day i okay?

1. Outfit

Baju
Dari kain chiffon green turquoise, lining dgn satin beli dekat Jakel masjid India.
Sent to tailor masa bulan 4 utk jahit, Design baju is kain kembang payung with baju kurung moden. Sent beading dekat Beadmeplease with the design of Syera Ayub beading design and turnup to be awesome n perfect dress!

Tudung
I beli 1.5meter chiffon dari sama material and kaler with baju dkt Jakel, Hantar jahit tepi dan belit2 ikut suka hati, Tambah accesories pada shawl dgn pakai bunga atas kepala beli di Queensbay Mall. I letak bunga atas kepala so that i takde nmpk plain sgt since i decide taknak pakai veil.

Kasut
No heels or kasut for my Eday :D

Bunga tangan
From my sister boutique. Denafira Bridal


2. Pelamin.

Pelamin is 100% done by my brother in law also from Denafira Bridal. I love the additional bear at the pelamin, utk timbulkan mood comel2. Nice!Org ckp tambah kerusi dah bole duduk bersanding jadi pelamin kawin. Kahkah



3. Makeup

The makeup is super gojes done by my sister from Denafira Bridal. I love her touch. Super nice !


4. The doorgift

For VIP doorgift, i simply put, Jeruk in a jar, apam dot2 sponsor by my pakcik, Bunga telur sponsor by my auntie,agar2 also sponsor by my auntie, junk foods self sponsor. Puas hati! I used white box beli dari PPH prai and simple decoration dgn bunga tisu and thank you tag.
Itu model tak berbayar ye kawan2

For doorgift, ada junk foods and agar2 sponsor by my auntie. Doorgift ni i letak dalam white paper bag, add deco bunga tisu and thank you tag.


4. The hantarans

Hantaran i menggunakan konsep bantal hantaran, And i DIY sndri bantal i tue, Tapi i sub kan for decoration hantaran to my jiran, untuk die tlg decokan dan gubahan since i tangan kayu, tak berseni. And menjadi sgt gojes n i berpuas hati untuk hantaran decoration i


5. Candy buffet

Ini la paling i sukaaaa dalam majlis i, My lesby mate telah mensponsor candy buffet termasuk decoration for candy bffet, i cuma sediakan table dan alas table. Lain smua die buatkan . Oh sgt gojesss dan sgt cantik. Candy buffet adalah props utk tgkp gmbr kami tapi tak byk sgt gmbr tangkap kat situ, tapi masih puas hati!


6. The foods

Menu smua nye disponsor oleh Parents i, dan mak i sndri masak masa pagi tue, kesian die, die masak utk 250 org makan. mmg tau penat sgt2.Btw, menu nya is

Nasi daging
Air asam
Gulai ikan nyior2
Gulai dalca
Bubur kacang+durian
Pulut
Tapai
Bihun sup tulang
Air biru
Tembikai n pisang


7. Outdoor

Outdoor location adalah di hadapan rumah i saja, Since situ ada byk2 batang pipe PBA . Jadi lokasi outdoor kami disitu.


Okay itu saja yang i bole fikir untuk cerita skg, Ape2 nak tau sila tinggalkan komen dan i akan review kasi korg smua,Dan full review bila dah dpt gmbr dari OP nnti. Doa2 la OP i dapt stlekan gmbr by this wiken ye,kahkahkah.




haha!i mmg kurang senonoh!





Pst : thanks pada yang wish congratz, terharu!

Hye Encik Tunang, Nak mengorat bole? I love u! Miaww!

13 comments:

  1. waaaa so sweet dan cantik la didi.tskk jeles.i tak cantik camtu.bweeekkk ;p

    ske yg candy corner u tu!!dan sume2 lah.hehe

    ReplyDelete
  2. i suke baju u. and yes, kak zaza punye handskills mmg mantap! i'll sent to her jgk. hee. anyway congrats on ur eday! welcome to the club! :)

    ReplyDelete
  3. tahniah...tak lmbt lg kot nk ucap hehe..
    anyway cantikla baju u dear...sweet sgt...dear u dari penang jgak ye

    ReplyDelete
  4. kite satu upm la dear...!! hehe...

    baju meletops...!! inspired dari shera ayob gak utk baju sendiri....tapi tak jahit2 lagi....muahahahaha!

    ReplyDelete
  5. zimie- hey cik kawinbetul2, gedik betul ckp diri tak cantik.hey awak gojes okay!hehehe, btw, suka ke candy corner tue?candy corner disponsor,woot2, alhamdullillah, murah rezeki pensponsor.kehkeh

    alia-heheh yupp!kasi gmbr jek pn die bole buatkan excatly mcm tue, sila la hntr pada beliau, tapi kena hntr cpt3,psl die preggy mommy, kang kalo time die nak bersalin,tak dpt amik order dah,.hehe

    ReplyDelete
  6. amani-heheh thanks, kena puji beadmeplease for the gojes baju tue, auww,aah from penang, Butterwoth mali.heheh

    cik lijah-yekeee?sy kolej 11, batch 2006, heheh, anda?ohhh sila jahit cpt2,mau tgk kegojesan baju anda pulak.hehehe

    ReplyDelete
  7. kolej 17...baru grad tahun lepas.....kih3....
    baju takla gojes mcm baju didi....malu la nak tunjuk....ngeh3....

    ReplyDelete
  8. ehh grad tahn lepas tue same laaaaa.haa grad 2010 kan?hikssss,alaaa iye2 jek, ntah2 lagi gojes kan.hahaha

    ReplyDelete
  9. ahala.....tapi bile tgk muka korg kan....mcm pernah nampak...siyesly...!! kah3....

    mechanical engineering ke..?? ke org pernah nampak somewhere kat UPM...herrmm...hek3

    ReplyDelete
  10. cik lijah- aaaahh mchanical engineering, adakah anda senior sy atau junior saya atau satu fak dgn sya?ohhhhh kecik betul dunia.kehkehekh..

    ReplyDelete
  11. cantik. gojes. mak suke~ :D

    ReplyDelete
  12. cik r3bL- mak suka u jugak norksss!hahaha

    ReplyDelete
  13. sis,

    tumpang tanya sapa yg jahitkan baju you erk sgt cantik!!! denafira ke?

    fabregassha@yahoo.com

    ReplyDelete