Friday, 8 July 2011

Review 5 - The Ring


Pada hari kejadian aka hari tunang, I taktau pihak lelaki bawak 2 bentuk cincin untuk disarungkan dalam majlis tue. Ye 1 bentuk cincin tunang (ini kami beli sama2) dan 1 lagi cincin risik (Mak fath belikan pada pagi hari tunang, Beli di Penang) Dasyat bukan? Kesian mak die, sanggup cari cincin pagi2 tue sebagai tanda risik. Actually pihak kami tak kesah pn, 1 cincin tunang dah ckup dah, cincin risik optional jek, Tapi dah pihak lelaki bagi, kita terima jek. Okay mari review cincins


Cincin tunang kami, kami pilih sama2, tapi semestinya i yang pilih, Fath cuma meng-ia-kan pilihan i, kalo cantik ke tak cantik ke, die tetap jawab 1 benda jek 'cantik', tapi ' sangat cantik' bila cincin i pilih tue harga murah. HAHA. okay. kami beli cincin nie dekat Habib Jewels Mydin Subang. Waktu tgh mid year sale utk Habib, mmg berbaloi.

I tak terpikir mahukan cincin white gold untuk tunang, tambah2 yang ada batu sebijik besar dkt cincin, sbb i dah set dalam otak, White Gold=mahal. n lebih elok kalo white gold dijadikan cincin kawin nnti.Jujur i katakan, i tak minat sgt dgn yellow gold as cincin. sbb mb white gold nmpk lagi eksklusif. Dah, malas nak cite panjang2, korg bukan suka pn dgr i berleter kan,Tgk gmbr la ye


Cincin belah rotan for cincin merisik, FMIL belikan

White gold for cincin tunang.

Sarung cincin, Korang jangan tny kenape cincin 2 tue bertindan, xnk cite!

Gedik tnjuk cincin

Harga cincin tue sgt sgt sgt murah. Lagi murah dari yellow gold sbb i dpt harga masa beli 70% diskaun dari harga sbnr. Mmg sgt murah. Tapi murah ke mahal, i tetap sukaaa gila dgn cincin nie.:)

P/s Thanks awak, tahn dpn kite sain kontrak lagi tau!Sy nak request cincin batu besar batu sungai lak. Kehkeh keh :P


Pose gedik tnjuk cincin. Gedik nyah!

3 comments:

  1. haha boleh tak nak kelakar ayat last tu.grrrr.kang bagi batu sungai,tak terpakai kau.berat!!haha

    btw suka gile cincinsssssss u tu.emas putih u.hihih

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum didi,

    bestnya gambar dari OP dah siap. syira tak contact lagi OP. dah dekat sebulan kot. huhu. nak roger-roger OP juga la.

    ReplyDelete
  3. zimie- kalo bagi btu besar batu cincin, i nk pg letak dkt muzium negara terussss!hahahahah, tak pyh pakai, gntung kat leher pn bole patah. heheh
    suke ke cincin tue?mntk cik abg belikan lagi besar pny batu, so that nnti kalo kena culik, 1km pn dah bole ditach dari bling2 batu cincins tue.hahaha

    syahira-roger2 cpt, then tempek kat blog. nak ushar jugaks gmbr wewittt!

    ReplyDelete