Sunday, 22 May 2011

Weekend sibuk lagi


See see lagi 33 hari je lagi.. Dangg!progress? yang dh konfirm siap, bunga tisu 250pcs for doorgift, itu jek, tu pn malam sblm tunang baru nak buka layer2 bunga tisu tue, Kalau buka skg, nnti masuk angin, tak cantik kembang die.. Btw, mari lihat aktiviti wiken i mgu nie

zasssss! *gedik betul*


1. pg kenduri ofismate i, ofismate i yang laki tue, Uolsss tau tak mcm mana detik die jumpa bini die,Meh gosip meh, Masa tue die ada meeting kat KL, so masa nak balik, flight delay, jadinya bini die time tue pn 1 flight dengan die nak balik penang la kan, So, kebetulan dorg tegur2, borak2, melarat la smpi pelamin u..Kelas nokkk, dah mcm novel dhhh!

Kenduri nie i pg ngn ofismate i smua, Pengantin bersanding lmbt, pukul 3 ha baru bersanding, ofismate i, dari pukul 1 dah terpacak kat kenduri tue, ape lagi, Bos i smpi die ckp, die dah makan 4 kali dh pengantin tak sampai2 lagi. Kelakar gilaa!


Pengantin senyum kena lambai dengan kawan2 ofis.

2. Oh jumaat petang, lepas balik keje, i terus shoot pg Kepala Batas, cari bakery shop, beli cakeboard nie utk Bantal hantaran, 1 keping = Rm0.90, dimension 11"X11".



3. Sabtu tue lepas i balik dari kenduri ofismate i, i shoot Giant Perai, beli barang dapur, Sale nokss. Time2 belum gaji nie la dorg suka wat sale, Benci betul! Oh, i jumpa nie.mason jar, Price?mahal nak mampos. Mcm i pegang nie 500ml pny size= RM3.99. Gilo betul. Baik beli kat KL nnti,



4. Ahad, Mcm biasa, Tmpt paling femes utk i, A to Z. I rasa i nak apply kerja kat A to Z la, tiap2 wiken i pg, I rasa org A to Z tue pn dah kenal dgn i dah. Asik2 muka i jek.

Dalam hati ada taman bunga uu!

Okay, sbb i datang sini tiap2 mgu, so i tau, nie barang baru display utk mgu nie.
Price = RM12, Bole guna letak bekas cincin,

Buat2 sibuk tgk bunga.

Besar, dah mcm bunga kantan dah i tgk.Hekhek

Rasa mcm nak mandi bunga plastik jek rasa.

Barang baru lagi ye!utk sape2 ada bajet lebih, haa meh rembat nie,
Tak pyh DIY bantal mcm i yang bankrap nie lagi.This one will cost u Rm39.90/piece

Tgk dah ada kaki siap. Balik taruk bunga dan siapp!uhuuu~

5. Susah benar nak cari sepit kayu nie ha. Kena cari kat kedai2 area kampung, baru ada.Tapi i tak beli lagi. Survey jek dlu. Belum gaji maaa


Okay sepit kayu nie, ada 36 bijik satu pack. Price=Rm2.50

Okay ada byk lagi. Nnti gaji, i datang beli u ye syg. I nak dlm 5 pack jek,
Cukup nie.

6. DIY bantal hantaran for him.Bantal nie i kena siapkan cpt, sbb jumaat dpn i nak kena bagi dekat fath dah. Oh yes, Jumaat dpn i pg KL, hantar abg i kat airport, amik kereta die bawak balik penang, amik baju tunang (Eh!dah siap!tapi belum hntr jahit beads lagi), n shopping barang hantaran yaww!

Bantal hantaran I, lapik dengan span utk bagi nmpk smooth, Kalo tak
bantal nmpk ketul2 dengan kabu.

Ini yang dah siap.

Ha nampak lace tue, Nampak?Emo betul i tadi kat A to Z, Actually i berkenan dengan lace bunga tue kaler fuschia, Gojes tauu!sekali habis, takde stok, sbb i nak pakai 15 meter, Kalo order pn, zaman bila nak dpt pn taktau, I emo smpi tak bole tgk lace kaler fuschia tue, So, terpaksa amik kaler nie.T_T. tak gojes dah bantal i, Sentappppp!


Okay dah siap 5 bijik, tinggal lagi 5 bijik, Taktau smpt ke tak. T_T
*Emo tgk lace tue. Nak fuschia jugakkk!*
Btw, lace tue i beli Rm2/meter.

Oh Nak tau cost untuk bantal hantaran nie.Jum kira. I amik utk 12 biji pny cost okay
Satin bidang 60. I amik 2 meter, Boleh dpt 12 bijik bantal = Rm7.80
Cakeboard Rm0.90/piece 11"X11" = Rm10.80
Span Rm0.80/piece = Rm9.60
Kabu recycle dari bantal lama = Free
lace 15 meter = RM23 (dpt diskaun beli byk)
Gam = tak pyh kira la

Total = Rm51.20 utk 12 bijik, So, rm4.30/piece.
Mahal tak? Maybe kalo buat guna recycle item lain, lagi murah kot kan?

Dang!Esok monday yaww. I hate monday, Byk keje tgh tunggu i esok. yawnnnnnn!



p/s - Kepada cik kawin betul2, Thanks tag i yaww!nnti i jawab tag u tauuu.. Nah amik thank you kish. Muah2!hahahahahha :D:D


4 comments:

  1. waaaaaaaaaaaaaaa rajin nya DIY good :)

    ReplyDelete
  2. Cik anaztasias- Nak buat mcm mana. nafsu serakah tinggi. nak barang mahal2. so terpaksa la DIY comot2 utk layan nafsu serakah nie.hahahha,cmot gila.senget2 DIY tue

    ReplyDelete
  3. dang jugak!hihi tetbe ternampak nama cik kawin2 betul2. macam tuju kat i jek. haha adoiii kelakar mari kish kish u jugak!

    btw niceeee bantal hantaran. dulu i berangan2 nak buat camtu, last2 tak jadi. letak atas tray je. selit2 ngan bunga je. hahaha

    ReplyDelete
  4. Kehkeh..ye. spesel khas utk u..hahahhahaha!
    Lol nape tak jadi?i buat sbb nak sep bajet. T_T. i mmg kedekut.hahahhahaha! Alaa beli dulang siap pn dah cantik sgttt.balek taruk bunga jek. I buat tue pasal saja. busan dok rumah takde menda nak wat, Jadi DIY jela.heheheh

    ReplyDelete