Monday, 30 May 2011

I suka kasi Wikend Report panjang2


Ok kejap!taktau nak start dari mana. Okay!Last weekend i was in KL from friday nite till Sunday , The main reason is to send my brother to KLIA and picked up his car back to Penang since he will be in Europe for a month training to become a 'postman driver' kekekek. So sambil menyelam mari la kite minum air. Here's the list places we went to during 3 days in KL.

1. Time : 9am, Saturday morning
Location : QP, Puchong


Alhamdulillah, We managed to go there without any sesat or apa2. Thanks to fath and Gugel Map for helping. Okay, kalau nak sng cari kedai nie, I suggest u gugel map guna landmark Oldtown white coffee, sbb kedai nie 1 deret dgn oldtown, u bole pg dkt oldtown pny website, cari address branch dekat Bandar Kinrara, InsyaAllah korg bole jumpa kedai nie. Hehehe

I beli 55 hexagon jar 190ml. Price - Rm1/piece


Dan masa kitorg pg, SA yang layan kitorg amoi, die layan okay, tak mcm cik kawin betul2 kena layan mcm nak taknak je kan. I cube gak cari2 mana la yg layan cik kawin betul2 tue mcm tue, tapi i tak dpt ditach la pulak.Kalo dpt mmg kena backhand jek laki tue. hahahah! :D heee~


Nie la hexagon jar i, i balik tunjuk dkt mak, cakap i beli, tapi taktau nak letak ape. Then suddenly ayah i kuarkan idea yang sangat brilliant, terharu i dgr.kakakak, He said, y not kite letak jeruk aka buah pala dalam nie. colorful one.OMG! very nice since itu as simbolik kitorg org penang tegar. Kekekeke. Xpyh i nak susah2 dah. DONE!

2. Time : 10am, Saturday morning
Location : Mydin USJ

Lepas habis soping jar, we decided nak pg survey cincin, kalo berkenan then terus angkat. So kitorg terus shoot USJ, since dah dkt dgn situ, Masa kitorg smpi, habib belum buka lagi, so we had our breakfast at mapley situ smntara tgu habib buka, Masa i pg habib, yes, mmg byk cincin2 kaw2 pny less, I pny mata dah jadi bling2, tapi i sedar, kitorg pny bajet ciput, kalo bajet byk, satu habib i nak beli tauuu! So, sebab i malas nak pikir dah, i just rembat jek cincin yg mmg i dah target nak beli masa i tgk pamplete Habib tue, I tgk mcm okay la, sesuai for Engagement. Balik rumah i tnjk dkt my cousins, auntie and parents, dorg ckp okay cuma sbb i beli white gold, dorg ckp rugi la, tak bole gadai. kakaka!i dah byk yellow gold, so y not sekali sekala tukar white gold. lagipun ada sentimental value kan, takkan nak gadai. T_T

Cantiks2 tgk kotak jela, Isi dalam malu nak tnjuk, Tgu 25 june ye. Hek!

3. Time : 1pm, Saturday noon
Location : Selayang

I text tailor i tempah my baju and my mom baju, i cakap i nak g pickup, she said okay, then terus kitorg shoot sana, I mcm ape la jadi dgn baju i kan, But bile smpi, i tgk baju i, i sgt puas hati, Yes, a simple kurung moden for my edays, takde special, using kain yang murah jek utk baju tue, Masa i smpi, i fitting sket, then, tailor terpaksa alter sket dkt part tgn, since i nak tgn ikut shape kan. And here it goes

Okay, abaikan kaki bruk tue, Haaa!preview skett jek, pasal baju belum siap. Nak pg hantar jahit beads dlu, Mai i bising tak puas hati, die tny kenape baju i ketat sgt, takut die kata nanti badan naik dah takleh pakai. Saja je tau doa i gemuk!Sentapppp!hahahah.


4. Time : 8pm, saturday nite
Location : KLIA, sepang

Die pny flight bole pulak last minute kena tukar g flight lain, Dah mcm amik tiket ulat bus kat pudu dah i tgk Kekeke

I dun know why quality gmbr sgt teruk. Sighhh~

Okay, stay safe big bro, training jadi driver baek2!Oh, die takde masa i tunang nanti T_T
Not complete :(

Oh masa kitorg hntr die, kitorg jumpa his boss who is helping him utk join that field, and guess what, sebelum nie die cerita dkt boss die tue, yang ayah is working as penoreh getah. AHAHAHAH! tgk ayah i pn pakai selekeh malam tue, mmg betul cm penoreh getah. Adoi. So smpi skg boss die still taktau abg i dah kelentong die, But his boss is okay, A funny man!

5. Time : 9am, Sunday
Location : Jalan TAR,

Since everyone in my family ada baju theme turquoise for my E day, so its seem not fair for both my younger sisters, Mak i dah glemer2, my sis too and also my father, So i decided to go for kain hnting, And mak pn dah tny cousin i, and she is willing to sew my sisters baju kurung for E day.
So, i pg jakel cari kain satin, takde kaler yang match, yang ada RM15 semeter. WTF! nnti kalo buat baju tue, its still turn up to be a plain simple baju kurung, So i decided to go to Kamdar, still sama, satin sgt mahal yang ada kaler mcm i nak. Tula, sape suh pilih theme kaler pelik2. Di saat i dah giveup cari kain, i jumpa nie. Taraaaaa. cute kan?I mcm nak beli utk diri sndri jugak pn ada. Tapi takpe nasib adik i sama size dgn i, so bole pakai baju die pny nnti

Turquoise polka dot cotton kain Rm8/meter.
Cute sgttttttt!


Close up. Weh geram wehhh!


Antara hasil buruan pada hari tersebut

I beli 1.5meter chiffon same material and kaler mcm baju i, 1.5meter lycra turquoise kaler.
Okay, i bukan kretip, i tak pandai nak sesuaikan kaler dgn baju tunang i nanti, i dun know nak amik kaler darker or lighter dari outfit kaler baju i,I tak reti match and i buta kaler,

So utk avoid tak bape match, i amik jek sama kaler. I taktau lagi die cmne nak wat dgn 2 material kain tue, I igt nak lapik chiffon dgn lycra,means chiffon atas, lycra bawah, since muka i cm boooolat sgt, i nak efek tajam, i kena jadikan my shawl kasar dan keras sket, dats y i beli lycra jgak. Kalo i pakai chiffon jek mmg i akan emo dgn hasil muka i nnti, Ok since lycra tue besar, bole potong 3, so i decide adik2 i nanti akan pakai lycra tue as shawl, Jimat! tinggal jahit tepi jek. Stlee!Ala korg budak2, cincai2 sudahhh.


Oh!Lupaa!cadar tunang dah amik, Its not white pulak bile smpi, Its actually kaler creame, Takpelaaa. Okay la tue. Malas pikir dah. Nah previewww


bantal tue, die provide, 2 bijik, and utk bantal tidur, size gedabak sgt, I guess i kena tempah bantal custom made size since takde jual size gedabak mcm tue. T_T. Money again

Pamplete dkt bantal tue, Ha tgk tepi kiri tue, Smuaaa kaler tue i sukaaaaaaa!
cun habisssss!




Okayyy last but not least. :p

Peha besar mcm KFC. adoiiii @,@

2 comments:

  1. memang!! yang baik tu si lelaki muka korea je. haha eh banyaknye report cik kahwin main2 ni!!! ok sambung baca...

    ReplyDelete
  2. hahaha ohhh muka korea tue baik2 ke?danggg!bole wat koleksi anak ikan la gini.kekekekke!ohhh cik main2 nie mmg sukaaaaaaaaaaaaaaaaaaa wat karangan spm , cerita bergambar.hahahhaha!cuma nasib tak baik jek, takdpt jadi cikgu..kakkaka

    ReplyDelete