Saturday, 14 May 2011

DIY Bantal Hantaran


Aktiviti hari Sabtu,

Pg A to Z, survey barang, Harga smua naik, 2 mgu lepas tgk barang tue still ada less bagai, tapi this time pg, Smua harga normal price. Sabar jela. My advice, jgn beli barang time musim kenduri kawin, Smua harga naik harga. Aigoo, Tapi besh pg A to Z harini, lagu kawin jek memanjang, Terus naik feeling nak kawin, pdahal nak tunang jek baru T_T

Tapi bukan tue main aktiviti i, Aktiviti utama hari nie is

DIY bantal hantaran. Buwekkk!

Cerita macam nie, Pagi tadi i gugel2 search, DIY dulang hantaran, then i jumpa benda nie. Mmg before this dah penah baca, tapi time tue mcm tak bape berkenan, Tapi tadi bila tilik2 balek, cam okay jek kalo nak cut cost kan, so i terus rasa mcm nak try wat, Jadi ke tak,

I terus shoot A to Z and Nagoya Tesco seberang jaya cari barang2 nak buat

1. Span nipis - 1 keping - RM0.80
2. Kekabu dalam - Free, Guna kekabu bantal yang dh buruk
3. Kain satin - 1 meter - RM 2.50
4. alas bantal - Free, guna kotak pny kertas - Kalau nak kukuh bole guna papan cake
5. Gam uhu - RM1.50

Kain satin tue i rasa, 1 meter tue bole guna untuk 3 bijik bantal. depends bidang bape.

Kat atas tue trial jek, pasal nya i beli kain 1 meter jek, pastu i beli kaler silap. masa kat nagoya i tgk kaler kain mcm green turquoise, tapi bila dh bawak balek rumah, dah jadi mcm hijau pulak i tgk. Dangg!

Lepas tue nnti barang hantaran tu alas dengan polisterin ye adik2, baru cucuk bunga keliling, i pasal tak sabar nk buat teaser mcm tue la. Jgn ikut contoh sy ye adik2 smua.

I still tak sure nak pakai nie untuk hantaran i ke tak, or beli dulang siap jek. Nanti baru pikir balek mcm mana. Kalau i pakai mungkin i nak guna kain satin kaler krim, sng. Bole match apa2 kaler dan bunga.
Byk dh B2B buat bantal nie. Gojes sgtt


Sekian laporan saya pada hari nie.

p/s eh haritu blogspot meroyan ke ape? entry i ada hilang nie. Ni nak saman blogspot nie, untung2 boleh kaver duet kawin jadi la.hahaha





2 comments:

  1. Cik alia- super rajin tapi senget2.Benci pulak tgk.hahah

    ReplyDelete