Monday, 24 October 2011

Tutorial Bunga Sukahati


Tajuk post tak beragak! Kakakaak!Oh nama bunga kasi bunga sukahati sbb suka2 hati i jek nak ubah bunga tue buat dari ape, then suka hati jek nak buat guna step sndri, Haa smua suka hati la, Outcomes jek sakit hati tgk, Kakakaka! Orait! Jum tutorial since ada yang request. Wink2!

1. Kain/paper.
2. Benang + Jarum
3. Gunting
4. Dawai

1. Gunting kain ikut size suka hati korg, asalkan rectangle shape.


2. Then gnting ikut shape korg nak,nak buat tajam2 ke, bulat ke2, panjang2 ke. Sukahati okay?

3. Mulakan 1st step melipat dari tepi skali. Lipat berlapis2. Dapat?

4. Close up sket. Haa ok?

5. Korg ulang jek smpi hujung.

6. Korang alter sket kasi cun2, then jahit hujung bunga tadi.

7. Dah siap jahit!


8. Kalau mcm i nak buat bunga telur, i ikat hujung dgn dawai, Depends korg nak mcm mane, Sukahati k. Hiks!

9. Tara!Dah siap! Utk lebih efek dramatik, Korg bole letak inti bunga. Ala mcm biji2 letak dkt tengah bunga tue. Mcm aa taktau nak ckp cna. Korg phm kot kan?

10. Taraaa!Ni smua dari 1 meter kain flannel. I bole dpt 75 kuntum/meter.

Bunga dalam raga siap utk disimpan, Huyeah2!

Oh korang tau tak buat benda nie kejap sgttt, I siapkan 75 bijik bunga nie dlm masa 2 hari saja. Bukti sng n cpt serta addict.Buat bunga smbl layan cite korea nie tau

Aaaaaa!Histeria.Hero kacak walau tua!Pasta Pasta!Nak laki mcm nie bole takkkk?

Okay stop!


Color2 kain flannel akan jadi bunga taklama lagi. Nak pg beli lagi nnti!wink!


Klik link atas, ada byk design paper flowers korg bole guna. Mix n match okay?



Update Dari Perjalanan Dua Ratus Empat Belas Hari Lagi

3 comments:

  1. best! ada jumpa gak tutorial cmni tapi belum ada kerajinan nak buat. hehee

    ReplyDelete
  2. kreatipnye.

    cantik baju color hijau kat banner blog tu.

    dear, already link and follow ur blog. wee~

    ReplyDelete
  3. azilsah-buat2!tak susah pn. cme nnti jari berlubang2 sket la, main jarum katakan. hahha

    ika-hahhahah!linked u back, baju tue baju tunang aritue, kekekekee

    ReplyDelete