Monday, 3 October 2011

Tentang Baju

Hye whadap cantiks!

Lots of story nak share dgn uols. Mcm biasa, kita wat summary jela eh, Cite panjang pn tak guna, Kehkeh!Btw, korg smua tau kan yang i ada tny sorg WP nie utk hantar baju for bertandang n nikah untuk jahit, At first, he quoted me with the price i rasa mcm expnsive, but since i dah terdesak n dun know where to send the kain lagi, I just accpt them n booked them utk slot wedding i next year nnti, Luckily, booking price takde la tinggi, cuma puluhan ringgit saja,okay fine!Ye kalo korg nak tau, i spesies manusia yang malas nak survey, sbb nyaa i ni gelabah biawak, takot yang dikejar tak dpt, yang dikndong berciciran pulak, Haa!padan muka, but nasib baik only cost me pluhan ringgit saja, takde la terasa sgt.

But last week, i was having a conversation with sister. Die ajak i pg alor setar, nk jmpa WP kawan die gak n nak pikup baju customer die yang die hntr kat tailor utk jahit, Then,die ckp bawak design baju ape yang i berkenan, tny tailor tue die pandai buat tak. Luckily, tailor tue mmg pandai jahit, sbb abg die owner butik pgntn, n die jugak pnh kerja as tailor dkt butik pgntn popular dkt utara nie. Haaa!and ape yang paling surprise, i bole bagitau hangpa smua, price tak pyh ckp, murah gila gila babas pny laa, compare dgn price hntr kat tailor cina and tailor kl so on.
Siap die tlg kasi sgestion lagi. Haaa!Hepiii!

Sketching for bertandang dress modern bollywood theme

So dari plan asal nak tempah only 2 reception dress dh tukar nak tempah smua reception new dress utk laki n perempuan. Haa and still within the budget malah lagi bole save lagi. cuma i kena ada extra effort utk alter and DIY sket dkt baju sndri for beading or send jek dkt beadmeplease again.


So i dah finalised design for nikah dress and bertandang dress, Kain berape meter nak pn dah finalised, tinggal nak g beli dan bulan 1 nie kena bawak fath skali utk ukur badan tempah baju. Bersanding pny dress belum finalisd lagi psl tgu latest pny fashion . Hiks!

And my sister ckp die nak sponsor cake cutting dress for meee nnti, Hurayyy!But kalo baju sanding dah glamer, syg pulak nak tukar baju 2 3 kali utk cake cutting bagai, Hiks!Hey org nak sponsor jgn byk bunyik laa!

Dsign cke cutting dress lebih kurang mcm nie katanya

Im soo excited bebeh! pasal dapat save the budget lagi suka tau sbnrnya!hahaha!



Update Dari Perjalan Dua Ratus Tiga Puluh Lima Hari Lagi


5 comments:

  1. wowww dress modern bollywood theme tu.mesti cantik giler!!berapa la agaknye cost tu ye.kalau kt kl ni mau cecah beribu-ribu lemonnnnn.

    i pun plan buat dekat 'seorang' ni.carik yg recommended.booked.duk diam2 lepas tu.tinggal berangan je.hahahaha

    ReplyDelete
  2. sgt gojezzzz dear .. tul tu zimie kt kl mmg la sgt mahal nyer ...

    ReplyDelete
  3. zimie- mmg lemon2 pn, uhuk2, luckily la jmpa, kire rejeki la jugak kan, haaa seorang tue sapeeeee?ribu2 lemon jugak tak upah jahit dieeee?

    ryn-hahah sketch kanak2 zaman sekolah tue, hiksss!siap ada org komen lagi, kenape baju tue part bntot besar, besarnya bntotttttt!hahah

    ReplyDelete
  4. didie...bley review tak tailor ni?
    email me at dzikir.rifdan@gmail.com

    ReplyDelete
  5. pls review psl tailor tu... sgt bminat nk tau..

    ReplyDelete