Monday, 3 October 2011

Katering booked!


I was searching for catering utk groom side lama dah, Tak berani main amek catering jek pasal takot tak sdap

1. Kitorg survey, katering nie


This one recommended dari auntie fath yang baru jek kawin lepas raya haritue. Pakej nmpk okay, but since kite nak full pakej pelamin, makan, decoration bagai cuma minus baju n makeup, die cma kurang beberapa ratus jek, still mahal, n pelamin die asik sama jek, I tak berapa berkenan sgt.

2. Lepas tue i baca blog renee meow, ckp pasal sri payung katering, n also ex b2b lain, nmpk mcm okay


Mula2 i saja jek survey tgk,call n msg direct dgn kakros, Diakui PA kakros mmg hebat. die pandai takel potential customer die. Kira rasa mcm selesa la bila borak.

Full pakej

Mula2 i tgk nie, mmg menarik, fresh flowers tue decoration die, pelamin die pn modern. which is i like laa, Tapi tgk balek mcm over the budget. dahla for 800pax jek

Pakej B

Then tgk pakej nie which is same jek dgn pakej renee meow. I call tny kak ros, kerusi die without sarung, kalo nak kena pay additional. I bgtau die amount, die kata ok jek kalo nak tmbh sarung, I pn ada survey PA system dari kak ros, die ckp 550 termasuk pa, dj n karoake,Tapi kalo nak kena ckp awal. i tak infom fath pn agi, takot T_T


So last Sat, parents fath went for food testing and dorg satisfied dgn dish die, dorg ckp sedap. Cuma lauk tue ada tukar sket such Dalca Tulang to Dalca Sayur sbb kena pikir vagetarian jugak, Daging hitam tkar ke rendang daging spicy sket. So dah booked dah sri payng nie, But kitorg belum finalised betul2 lagi berapa byk guest. Fath cuma bajet for 1k saja,but parents die ckp nak tmbh guest, Dun know, let them discuss, Tugas i dah stle dh!

Kalo kira2 balek kan, lagi murah amek loose mcm nie, if 1k guest, plus kerusi and dj, baru 11150. Pelamin paling mhl pn 2500. kalo dari katering budget tue, she quoted 15300 utk full pakej.pelamin yang biasa saja, So u do the math okay!


P/s - sape2 ada tau kat mane nak hire baghra.ala kalo tgk dlm cite hindustan, during wedding ada 1 group yang main2 alat muzik n menari2 tue. Haa!pls let me know, i nak surveyyyy!Thnks buddy!


Update Dari Perjalanan Dua Ratus Tiga Puluh Lima Hari Lagi


4 comments:

  1. uisk murahnyeeee.suke3x!!

    btw, i nak offer ni, u nak tak masuk kelab bbf(kelabb gituu)?? :p cepat answer!

    ReplyDelete
  2. hahahahahaha zimie, klb bbf tue bukan bff ke?kekekekekekeh!arghh cmne nak masuk?ape syarat?nak kena diy lapan puloh lapan juta baru dpt masuk ke?arghh tak pandai!hahahahah

    ReplyDelete
  3. bahahaha oi takde makne nye nak kene diy.

    jom ar.cepat add i dekat fb dulu.bak sini your email/fb id.kat sana ley sharing2.sampai u pun boley naik feninggg.kahkah

    ReplyDelete
  4. haaaaaaa. my fb emel alamak_didy@yahoo.com. haaa add cpt minahhhh!i tgu, excited nyeeeeee!hahahah. mst lepas nie pecah kepala sbb fening byk sgt info besh.hahahhah

    ReplyDelete